Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής: « Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων».

0

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής, αναφορικά με τις υπαλλήλους καθαριότητας αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα με τις υπ. αριθμ. 141/17 & 142/17  αποφάσεις του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ και τις υπ. αριθμ. 220/17 & 221/17 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκαν  παρατάσεις και υπογράφηκαν συμβάσεις έως 31-03-2018, με οκτώ καθαρίστριες με το ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ για την κάλυψη εξολοκλήρου των αναγκών καθαριότητας του νομικού προσώπου, αφού δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.
Οι εν λόγω εργαζόμενες, παρόλο που κλήθηκαν να καλύψουν τις αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες λόγω καλοκαιριού του νομικού προσώπου σχετικά με:
· Το Πρόγραμμα “SUMMER CAMB” το οποίο φιλοξενούσε περίπου 400 παιδιά
· Τα Αθλητικά Κέντρα με προγράμματα αθλητισμού
· Το Δημοτικό Κινηματογράφο
· Πολιτιστικές εκδηλώσεις, “Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου” & Μουσικές εκδηλώσεις
· Την καθαριότητα και ανακαίνιση των χώρων του Εργαστηρίου Τέχνης, του Ωδείου, των Αθλητικών Κέντρων Νότου & Κοντοπεύκου, ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες,
και ενώ “συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι Δημόσιας Υγείας, δυστυχώς παραμένουν απλήρωτες για όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα.

       Το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ αποφάσισε την αποχή των καθαριστριών από τα καθήκοντά τους μέχρι την πληρωμή τους. Όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή ΠΑΟΔΑΠ, ΔΗΜΟΣ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, πρέπει να σταματήσουν να πετάνε την ευθύνη ο ένας στον άλλον και να λύσουν το πανελλαδικό ζήτημα που έχει προκύψει και να μην βάζουν τους εργαζόμενους για άλλη μία φορά σε περιπέτειες. Όποιος δουλεύει πρέπει και να πληρώνεται.
Ζητάμε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του:
· Από το ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ & τον Δήμο να προχωρήσει τα εντάλματα πληρωμής μισθοδοσίας των εργαζομένων
· Από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ να αποδεχθεί την τροποποίηση του Οργανισμού του ΝΠΔΔ ΠΑΟΔΑΠ , γιατί “συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι Δημόσιας Υγείας ”
· Από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ,να παρέμβει και να λύσει το θέμα, να καλύψει τους εργαζόμενους και τις πάγιες ανάγκες των Δήμων.
.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ