Σύλλογος κατοίκων Τσακού: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους»

0

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού τάσσεται υπέρ των συμβασιούχων που εργάζονται στο Δήμο Αγ. Παρασκευής επισημαίνοντας τα εξής:

«H απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων και την πληρωμή μισθών για την εργασία που παρείχαν από την παράταση και μετά, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής μισθών που έχουν καταβληθεί.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες  δεσμεύεται μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων, και προτείνει στους δημάρχους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει το υφιστάμενο πλαίσιο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που θα προκαλέσουν οι απολύσεις προτείνοντας να προχωρήσουν σε προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους εργαζόμενους συμβασιουχους.
Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθαριότητα και στην υγεία των κατοίκων και κατ επέκταση τα κενά που θα δημιουργηθούν θα καλυφθούν από ιδιώτες,στην καθαριότητα,στον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο.
Ο σύλλογος κάτοικων Τσακου στηρίζει τους εργαζομένους συμβασιούχους στην καθαριότητα του δήμου που αγωνίζονται για το δικαίωμα στην δουλειά και την διατήρηση των θέσεων εργασίας σε μόνιμες θέσεις και όχι σε συμβάσεις ομηρίας.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».