Σύντομα η συζήτηση για την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

0

Την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος στην ετήσια κοπή της βασιλόπιτας που πραγματοποίησε ο εξωραϊστικός σύλλογος «Αη Γιάννης ο Κυνηγός» στο θέατρο του 2ου Γυμνασίου Αγίας το πρωινό της Κυριακής 14 Ιανουαρίου 2018.
Ο κ. Σταθόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφορικά με τα ολοκληρωμένα και προγραμματισμένα έργα στην ευρύτερη περιοχή του Αη Γιάννη για το 2018 , εστίασε στην εισαγωγή θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου είχε προλογίσει δηλώνοντας ότι είχε υπάρξει προ μηνός συνάντηση με τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο μελετητή για τους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς που αφορούν την πλατεία.

Ο πρόεδρος όπως και ο Δήμαρχος ωστόσο δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τους σχεδιασμούς παρά μόνο ότι αυτοί θα συζητηθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του σώματος.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του για τα έργα, αναφέρθηκε στην ανέγερση του Δημαρχείου, δηλώνοντας ότι αυτή είναι εφικτή καθώς αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο το πρώτο εξάμηνο του 2018…μίλησε για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην περιοχή γύρω από το κολυμβητήριο… και για την ολοκλήρωση μελετών που αφορούν υδάτινα όμβρια στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ύδρας και της οδού Ειρήνης.
Συνοπτικά ο κ. Σταθόπουλος έκανε λόγο για την κατασκευή

νέας πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος των οδών Ευαγγελιστρίας και Χίου, για το νέο έργο καθολικών ασφαλτοστρώσεων 20 οδών με συνολικό προϋπολογισμό 594.892 ευρώ και για την ολοκλήρωση της μελέτης ομβρίων που περιλαμβάνει τρείς κλάδους:

– Οδοί Τεμπών – Ύδρας έως Μεσογείων.
– Οδοί Θεμιστοκλέους-Ρηγα Φεραίου-Περικλέους-Παραδείσου-Μεσογείων.
– Όλη η οδός Ειρήνης , η οδός Νεαπόλεως και το άνω μικρό τμήμα της οδού Αιγαίου.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι προχωρά το έργο συνολικής ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους (Προϋπολογισμού 1.300.000€) με συγχρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, δήλωσε πως θα υλοποιηθεί η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Ευεργέτη Γιαβάση μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και κατέληξε λέγοντας ότι εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και προχωράει προς δημοπράτηση η μελέτη ολοκλήρωσης κατασκευής του Κολυμβητηρίου.