Σύσκεψη φορέων και Γιάννη Σταθόπουλου για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου σε κλειστούς χώρους.

0

«1η Ιουλίου 2009 – Η Ελλάδα σβήνει το τσιγάρο» είναι το μεγαλοπρεπές πανό που κοσμεί την είσοδο του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», ένα σύνθημα που η τελευταία έρευνα (Μάϊος 2016) από την ESPAD καταδεικνύει πως αυτό παραμένει χωρίς ουσία και σχέδιο εφαρμογής.
Συγκεκριμένα η τότε έρευνα έδειξε ότι η κρίσιμη ηλικία για την επαφή και την δοκιμή των μαθητών με το τσιγάρο είναι τα 13-14 χρόνια, τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου. Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ επεσήμανε ότι ένας στους 5 μαθητές είχε καπνίσει μέσα στον τελευταίο μήνα κι ένας στους 7 είναι συστηματικός καπνιστής σε καθημερινή βάση. Η κορύφωση στο κάπνισμα γίνεται στην ηλικία των 17-18 ετών όπου καπνίζει ένας στους 4 (24,5%) ενώ στην ηλικία των 19 καπνίζει ένας στους δύο νέους (51%). (http://www.protothema.gr/ugeia/article/579273/apo-ta-13-xekinoun-to-tsigaro-kai-to-poto-ta-ellinopoula/)
Πιθανόν γι’ αυτόν αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος αποφάσισε στη σύγκληση φορέων σε σύσκεψη για εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου και την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς Δημόσιους χώρους την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο της της Αγίας Παρασκευής.
Ο Δήμαρχος σε ανακοίνωσή του εξήγησε ότι ο λόγος της δράσης είναι η προστασία της υγείας των πολιτών ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Διευθυντής Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών Ανδρ. Νταλιάνης, ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής Α. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) Β. Τσαγγάρης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων «Ο Διόνυσος» Χρ. Λογκαράκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ