Τα Εγκαίνια ενός ημιτελούς παιδικού σταθμού και η πρώτη διαφοροποίηση του Σωτήρη Ησαΐα

0
egainia brefonipiakou 056

Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της 24ης Σεπτεμβρίου 2014, αφού διαβάστηκε η εισήγηση του θέματος ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι ο εργολάβος είχε συμβατική υποχρέωση να ολοκληρώσει το έργο προ 8μηνου!  ότι είναι «γνωστές» οι συμπεριφορές των εργολάβων!! ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος ουσιαστικά ζητά να μην πληρώσει τις ποινικές ρήτρες!!! και πρότεινε να μην υπερψηφίσει το σώμα την παράταση που ζητούσε!!!!
«Κύριε Ζορμπά, επί της δικής σας δημαρχιακής θητείας έγινε το συγκεκριμένο έργο, είπε απευθυνόμενος προς τον πρώην ο νυν δήμαρχος κ.Γιάννης Σταθόπουλος, κι εσείς εμφανίζεστε στο Δημοτικό συμβούλιο να αγνοείτε ότι σύμφωνα με τη σύμβαση που εσείς υπογράψατε με τον εργολάβο, ΔΕΝ έληγε πριν από Οκτώ μήνες αλλά τον Ιούλιο του 2014!».
Από την πλευρά του ο Σπύρος Αλεξίου από την δημοτική παράταξη «Φυσάει Κόντρα»,  έκανε λόγο για «αποκαλύψεις» του Βασίλη Ζορμπά σχετικά με τη δράση των εργολάβων και του ζήτησε να κατονομάσει « Ποιοι νόμοι και Ποια κόμματα είναι υπεύθυνα για την «Ελλάδα των εργολάβων».
Ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας κ. Παναγιώτης Γκόνης δήλωσε ότι «Ζει το παράλογο» αφού ζητούνται ευθύνες από τη νέα Δημοτική Αρχή για τις πράξεις της απελθούσας!!.
Ο κ. Γκόνης στη συνέχεια υπενθύμισε προς τον πρώην δήμαρχο και την παράταξη του, ότι η πόλη «Βίωσε» τα εγκαίνια ενός βρεφονηπιακού σταθμού στον οποίο δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες,  ούτε βεβαίως είχε παραληφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια να πραγματοποιήσει τους εκ του νόμου προβλεπόμενους ελέγχους πριν δώσει το «πράσινο φως»  για την λειτουργία του, κι ότι εάν ο κ. Ζορμπάς είχε «πολιτική υπομονή» θα διαπίστωνε ότι θα του γινόταν η τιμή από το Γιάννη Σταθόπουλο να «κόψει την κορδέλα» των εγκαινίων καθώς όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν,  ότι το έργο ανήκει στη δική του τετραετία διοίκησης.
 Στη συνέχεια αφού υπήρξε διαξιφισμός μεταξύ του πρώην και του νυν δημάρχου για το πότε ακριβώς ήταν η ημερομηνία περαίωσης του έργου,  ο κ. Σταθόπουλος αποκάλυψε προς το Σώμα, ότι ο εργολάβος δεν έδωσε άδεια εισόδου του π. δημάρχου όταν έκανε εγκαίνια!.
Δηλαδή ο εργολάβος αρνούνταν να χορηγήσει άδεια εισόδου εκτός κι αν αναλάμβανε την ευθύνη η Τεχνική Υπηρεσία για τυχόν ατύχημα!! και καθώς η τελευταία δεν ανέλαβε τέτοια ευθύνη, ο Βασίλης Ζορμπάς εγκαινίασε στο σταθμό… στον εξωτερικό περίβολο!!.
Ο κ. Σταθόπουλος κατηγόρησε επίσης τον κ. Ζορμπά ότι ο ίδιος είχε ζητήσει την ψήφιση τεσσάρων – πέντε παρατάσεων προς τον εργολάβο της Αγίου Ιωάννου με τον π. δήμαρχο να απαντά «Να εύχεσαι να μην σου τύχει εργολάβος σαν αυτόν της Αγίου Ιωάννου!».
Η τελευταία δήλωση του κ. Ζορμπά αποτέλεσε «πάσα» για τον κ. Σταθόπουλο  ο οποίος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν στον «κακό» εργολάβο να δοθούν πολλές παρατάσεις και σ’ αυτόν που ολοκληρώνει το έργο να είναι αρνητική η απάντηση του σώματος!.
Τελικά η παράταση των εργασιών  ψηφίστηκε από το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από την παράταξη του κ. Ζορμπά, μια «γραμμή» που δεν τηρήθηκε απ΄ όλους τους συμβούλους του, αφού η κ. Έφη Καψοκεφάλου ψήφισε «Λευκό» ενώ ο Σωτήρης Ησαΐας ψήφισε «θετικά»  δηλώνοντας παράλληλα ότι: «Ψηφίζω θετικά γιατί θέλω να παραληφθεί το έργο γρήγορα για την εξυπηρέτηση των παιδιών και των γονέων».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση