Τελειώνουν οι εργασίες της βιοκλιματικής ανάπλασης στο Κοντοπεύκο Αγίας Παρασκευής!

0
vioklimatiki kontopeuko

Πρόσφατα δόθηκαν στην κυκλοφορία οι οδοί Χίου και Αποδήμων Ελλήνων όπως ενημέρωσε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος στη συνεδρίαση του σώματος που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2015.
Ο κ. Σταθόπουλος στο ίδιο συμβούλιο ενημερώνοντας το Σώμα, είπε ότι οι επόμενες οδοί που θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι αυτές των οδών Πεντέλης και Ολυμπίας, στην οποία Ολυμπίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων και εργασίες υδάτινων ομβρίων.
Ωστόσο ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς τον κατηγόρησε ότι λίγες μέρες προτού ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οδό Χίου είχε βρέξει και θεώρησε λάθος να ασφαλτοστρωθεί προτού στεγνώσει πλήρως το χώμα. Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει στη συγκεκριμένη οδό, μόνος υπεύθυνος θα είναι ο Δήμαρχος.
Σε απάντηση στις καταγγελίες του κ. Ζορμπά, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι  ο εργολάβος είναι γνώστης του χρονικού διαστήματος που πρέπει να τοποθετηθεί η άσφαλτος κι ότι αν προκύψει μελλοντικά το οτιδήποτε πρόβλημα θα υπάρξει κι ανάλογη αντιμετώπιση.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συνοικιακή συνέλευση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στις 9 Νοεμβρίου 2015 στο 3ο Γυμνάσιο Κοντοπεύκου και το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τους παρευρισκόμενους ήταν οι εργασίες που εκτελούνται.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι η εργολαβία ολοκληρώνεται με τις εναπομείναντες οδούς να είναι η οδός Παπάγου και Πίνδου ενώ η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ελισάβετ Πετσατώδη είπε ότι στο μέρος της οδού Σουλίου που δεν περιελάμβανε η εργολαβία της Περιφέρειας αντίστοιχες εργασίες, αυτές  θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση κι εκτέλεση αυτή τη φορά του Δήμου.
Απαντώντας σε ερώτηση του «Σχολιαστή» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2015 σχετικά με το «πότε» θα τελειώσουν οι εργασίες,  η κ. Πετσατώδη απάντησε ότι κάτι τέτοιο υπολογίζεται να γίνει περίπου στις 10 Δεκεμβρίου 2015.  

Σημ. Σχολιαστή

Η οδός Χίου είναι μία από τις βασικές εμπορικές αρτηρίες του Κοντοπεύκου, αρτηρία που το τελευταίο διάστημα πλήττεται ιδιαίτερα με  τα καταστήματα που λειτουργούν σ’ αυτήν, είτε να μην λειτουργούν με πλήρες ωράριο είτε κάποιες μέρες να μην ανοίγουν καθόλου! Με αποτέλεσμα  το καλοκαίρι που μας πέρασε ν΄αποτελεί ένα από τα χειρότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη οδό.
Εκτός των πανελλαδικών εξελίξεων (διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιβολή capitalcontrol, εκλογές Σεπτεμβρίου 2015), οι έμποροι και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έπρεπε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ζουν με τη αγωνία για το αν θα συνεχιστούν οι εργασίες ή αν θα μείνουν με τα χώματα  και τις λακκούβες «εφ’ όρου ζωής».
Μπορεί να μην αναλογεί στη Δημοτική Αρχή η ευθύνη για την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, ούτε και η καθυστέρηση που σημειώθηκε στην πρόοδο των εργασιών, ωστόσο έχει ευθύνη μετά το πέρας τους και με γνώμονα την έλευση των Χριστουγέννων να προσπαθήσει με καμπάνιες, εκδηλώσεις και ό,τι άλλο επικοινωνιακό μέσο διαθέτει, να προσπαθήσει ν’  αναζωογονήσει τη συγκεκριμένη εμπορική περιοχή.
Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι όταν εκτελούνται έργα για μεγάλο διάστημα και το καταναλωτικό κοινό δεν έχει πρόσβαση στην περιοχή της αγοράς, αυτό το κοινό χάνεται, γιατί χάνεται η συνήθεια να ψωνίζει από τη συγκεκριμένη περιοχή κι αποτελεί χρέος του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για την τόνωση της συγκεκριμένηςαγοράς.

Απάντηση