Την επίλυση του ζητήματος της απόλυσης των δημοτικών υπαλλήλων διαβεβαίωσε ο Χριστόφορος Βερναδάκης.

0

Με δύο ανακοινώσεις από το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) και του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου επιβεβαιώνεται ότι με νέα τροπολογία για την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ από  Ορισμένου  Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου θα λυθεί το ζήτημα της «λύσης σύμβασης» που είχε προκύψει από τους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ αναφορικά με δημοτικούς υπαλλήλους.
Δημοσιεύουμε αυτούσιες τις ανακοινώσεις του Δημάρχου και του σωματείου:

Γιάννης Σταθόπουλος:
«Τη διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα προχωρήσει σε κατάθεση τροπολογίας για την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ από  Ορισμένου  Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, έδωσε ο αναπληρωτής Yπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης στα σωματεία εργαζομένων των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Πετρούπολης, Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης με εκπροσώπους των οποίων συναντήθηκε την Πέμπτη 20/10 κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας τους στο Υπουργείο.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος και Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος καθώς και κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Υπενθυμίζουμε ότι προκειμένου να βρεθεί δίκαιη λύση για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων η Δημοτική αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής ήταν η πρώτη που κινητοποιήθηκε με συγκεκριμένες ενέργειες του Δημάρχου, ο οποίος:
-Απευθύνθηκε στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ).
-Επισκέφθηκε στις 23/9 τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ρητά ότι εντός διμήνου θα προχωρήσουν από κοινού με τον Υπουργό Εσωτερικών σε νομοθετική λύση.
-Ζήτησε και πέτυχε να υπάρξει συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το Σωματείο Εργαζομένων.
-Επισκέφθηκε για το ίδιο θέμα τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Kουρουμπλή στις 29/9».

ΣΕΔΑΠ:
«Ο ΣΕΔΑΠ σε συνέχεια των κινητοποιήσεων του μετά την κατάληψη του Δημαρχείου, με την οποία γνωστοποιήθηκε και αναδείχθηκε το θέμα της παραμονής στην εργασία των συναδέλφων που εργάζονται επί 7 χρόνια βάσει των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ , πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/10/2016 στάση εργασίας με παράλληλη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,όπου συμμετείχε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης.
Στη συνάντηση, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, παραβρέθηκαν επίσης-μετά από κάλεσμά μας- εργαζόμενοι και εκπρόσωποι από τα σωματεία των Δήμων των Νομών Χανίων και Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχε και κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναγνώρισε την αδικία που προέρχεται από αυθαιρεσίες της πολιτείας σε βάρος των συγκεκριμένων εργαζομένων και ανέφερε ότι προσφέρουν ανελλιπώς συνεχόμενη εργασία, από την υπογραφή της σύμβασής τους. Δεσμεύτηκε για την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με την κατάθεση τροπολογίας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες το αργότερο, για την μετατροπή των συμβάσεων τους από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου.
Σύμφωνα με το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης που διατύπωσε, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους εκείνους οι οποίοι απολύθηκαν το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα, λόγω διορισμού των επιτυχόντων από τους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.
Συνάδελφοι, για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται μέσα από τους αγώνες των εργαζομένων. Μόνο με τον αγώνα και την ενότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.
Η πάγια θέση του ΣΕΔΑΠ είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των μορφών ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει, η υποστελέχωση και οι αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών, μας καθιστούν όλους απαραίτητους».