Το γλυκό πουλί της νιότης και η αβάσταχτη δυσωδία της προδοσίας.

0
andreas

«Υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» λέει ο «Άμλετ» δια χειρός Ουίλιαμ Σαίξπηρ, όταν του αποκαλύπτεται η «αλήθεια» για την «εξουσία» και τα μέσα που χρησιμοποιούνται διαχρονικά για την «κατάκτηση» της.
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, χίλια περίπου χρόνια μετά τη γέννηση της «Τραγωδίας» και της «Κωμωδίας» στα χώματα της Αττικής γης, επιστρέφει στη συγγραφή θεατρικών έργων που «διδάσκουν» άμεσα ή έμμεσα τον ακροατή, αναλύοντας του σε απλή και κατανοητή γλώσσα τους χαρακτήρες που χρησιμοποιεί για να θίξει πανανθρώπινα προβλήματα, όπως η «εξουσία», ο «έρωτας», η «ζωή», ο «θάνατος» και τα «επέκεινα».
Ξεφυλλίζοντας την ιστορία των Εθνών στο διάβα των αιώνων, θα βρούμε ότι η «προδοσία» ως μέσο κατάκτησης της εξουσίας, είναι συχνότερη του «φόνου» κι αποτελεί την προσφιλέστερη μέθοδο για την επίτευξη του στόχου, κι ότι συνδέεται άμεσα με την «εξουσία», τον «έρωτα», τη «ζωή», το «θάνατο»και τα «επέκεινα», κι όλα αυτά μαζί υφαίνουν αέναα στο σύμπαν το υφαντό της απειροσύνης.
Μεταβαίνοντας τώρα από το «γενικό» που περιέγραψα παραπάνω, στο «ειδικό» που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Δήμος μας, θα δούμε ότι ο προαναφερθείς κυκλικός «νόμος», επιδρά αρνητικά στη «ζωή» της πόλης, μια και ο «έρωτας» ωθεί στην «προδοσία», με σκοπό τον «θάνατο» των προσπαθειών της διοίκησης και εν προκειμένω της αγοράς της Βίλας Ιόλα, προς χάριν της κατάκτησης της «εξουσίας» από «αγαπημένο πρόσωπο» στα «επέκεινα» των εκλογών του 2019.
Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο σχετικό με την αξιοποίηση της Βίλας Ιόλα, στην παράταξη που διοικεί το Δήμο, υπάρχει ένας «Δούρειος ίππος», τον οποίο μπορεί ο καθείς ν’ αντιληφθεί, κοιτώντας προσεκτικά στο βίντεο της συγκεκριμένης συνεδρίασης, τις «τοποθετήσεις», τις «προτάσεις» και τις ανταλλαγές «βλεμμάτων με νόημα» σε κρίσιμες στιγμές της συνεδρίασης, αλλά και την αγωνιώδη προσπάθεια να μην υπερψηφιστεί η πρόταση της αγοράς της Βίλας.
Η πράξη της προδοσίας ενός ανθρώπου προς τους συναδέλφους του, με τους οποίους έκανε κοινά όνειρα, είχε κοινές φιλοδοξίες, κοινούς στόχους κι έδωσε κοινούς αγώνες κι όρκους πίστης στο σύνταγμα είναι κατάπτυστη, όπως κατάπτυστη ήταν και η κίνηση να δώσει παραπλανητική «θετική ψήφο» κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να μπορεί να συνεχίσει τις «εκ των έσω» ενέργειες σαμποταρίσματος του έργου του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.
Ο φτωχός αλλά σοφός λαός, λέει ότι: «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς» και έχει δίκιο.
Ο προδότης της πατρίδας, της πόλης, της εμπιστοσύνης, της αγάπης, της φιλίας, του κόμματος, της παράταξης, κ.λ.π στιγματίζεται για πάντα και κουβαλά μέχρι την τελευταία του πνοή το στίγμα αυτό και βέβαια ο «έρωτας» σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ελαφρυντικό.
Ο τροχός του χρόνου έχει γυρίσει, οι παλιές πρακτικές έχουν βγει στο φως του ήλιου κι έχουν τιμωρηθεί με την ψήφο του λαού της Αγ. Παρασκευής. Η Κούνεβα βρίσκεται στο Ευρωκοινοβούλιο και τ’ αφεντικά της , όπως και οι κάθε λογής «διακινητές» εργαζομένων, κρύβονται στις «σκιές» κι εκεί πρέπει να παραμείνουν…

Ανδρέας Χρ. Μπαλωτής
Δημοσιογράφος –Μέλος ΕΣΗΕΑ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ