Το δίκτυο ανταλλαγής και αλληλεγγύης στο κέντρο κράτησης ανηλίκων Αυλώνα

0
diktuo allilegiis color

    Την Τρίτη 25/11, επισκεφτήκαμε το Κέντρο και παραδώσαμε τα είδη που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο των φυλακών. Σκοπός της δράσης μας δεν ήταν βεβαίως η επίδειξη «φιλανθρωπίας» αλλά η συνεισφορά μας σε ουσιαστική επίλυση καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ανήλικοι κρατούμενοι, όπως το κρύο, η έλλειψη ειδών υγιεινής, σχολικών ειδών κ.ά.
    Αξίζει βεβαίως να τονίσουμε ότι κατά το διάστημα της λειτουργίας του σχολείου δεκάδες ανήλικοι κρατούμενοι έμαθαν να διαβάζουν και να γράφουν, ενώ  κατά τις τελευταίες Πανελλήνιες εξετάσεις, το 2014, τέσσερις κρατούμενοι μαθητές πέτυχαν την είσοδό τους σε ανώτατα εκπαιδευτικά της χώρας.
    Πέραν αυτών, όλοι οι μαθητές εισπράττουν ένα χαμόγελο ανθρωπιάς  από τους ελάχιστους δασκάλους και καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο τους, ζώντας καθημερινά υπό ένα καθεστώς συνθηκών κράτησης που σκοπό δεν έχει τη βελτίωση της συμπεριφοράς του ατόμου που έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα και την ομαλή επανένταξή του στην κοινωνία, αλλά την τιμωρία και την επιβολή ποινών που συχνά φτάνουν στα όρια της καταστρατήγησης θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, αποδεικνύουν οι ξυλοδαρμοί, η ελλιπής ιατροφαρμακευτική φροντίδα, η στέρηση αδειών για εκπαιδευτικούς λόγους, αντιμετωπίζοντας, επιπλέον, μια κοινωνία η οποία αδιαφορεί ή και ανέχεται αυτές τις καταστάσεις.  
    Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης δεν ξεχνά αυτά τα παιδιά. Ας βοηθήσουμε όλοι προκειμένου η ζωή τους να είναι πιο υποφερτή. Στις 14/12, Κυριακή πρωί, οπότε και προγραμματίζουμε την 5η διάθεση προϊόντων «χωρίς μεσάζοντες», θα συλλέγουμε τηλεκάρτες, μπάλες  ποδοσφαίρου και επιτραπέζια παιχνίδια που μας ζήτησαν τα παιδιά.                

Απάντηση