Το ΙΚΑ που «φεύγει»… οι «Μνημονιακοί» δήμαρχοι… και η «αντιμνημονιακή» αντιπολίτευση.

0
diamarturia eopuu 03

 

Όπως είναι γνωστό από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει γνωστοποιηθεί  η πιθανότητα μεταφοράς του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) Αγίας Παρασκευής στο νοσοκομείο Φλέμινγκ στην περιοχή των Βριλησσίων.

Ύστερα από έκτατη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου (με την πίεση των Γιάννη Σταθόπουλου και Βασίλη Γιαννακόπουλου) στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, αποφασίστηκε ομόφωνα το κάλεσμα όλων των ασφαλισμένων του πρώην ΙΚΑ στις 25 του ίδιου μήνα, έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης αλλά και για την εγκαταλελειμμένη εικόνα που παρουσιάζουν αυτά σήμερα.

Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς παρ’ όλες τις εξαγγελίες για εναντίωση του στην απόφαση της κυβέρνησης, όσον αφορά τη μεταφορά αλλά και τη γενικότερη συρρίκνωση της παροχής δημόσιας δωρεάν υγείας και παρόλο που είχε στη διάθεσή του επτά ημέρες να ενημερώσει σωστά και με κάθε τρόπο όλους τους συμπολίτες μας, αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και σε μοίρασμα 1000 φυλλαδίων στη «λαϊκή αγορά», γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την ημέρα της διαμαρτυρίας να εμφανιστούν περίπου 150 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί ήταν οι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και υποψήφιοι, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις περασμένες εκλογές, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και ελάχιστοι κάτοικοι. 

 diamarturia eopuu
 Ο κ. Ψυχάρης δίπλα από το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Το γεγονός αυτό (της μη προσέλευσης ατόμων) σχολίασε ο «Μνημονιακός» δήμαρχος στην ομιλία του ως «επικίνδυνο σημάδι των καιρών» και όταν πολίτες του φώναζαν ότι είτε ενημερώθηκαν τελευταία στιγμή, είτε δεν έγινε καλή κινητοποίηση , ο ίδιος απαντούσε ότι έκανε το καλύτερο μπορούσε είτε μοιράζοντας ο ίδιος φυλλάδια στη «λαϊκή αγορά» είτε με τους ιατρούς και υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ να πράττουν αντίστοιχα στα ιατρεία.

Παρόλο το λιγοστό κόσμο η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ιατρών Αττικής του ΕΟΠΥΥ κ. Ψυχάρη να χαρακτηρίζει τη διαδήλωση ως «μια καλή αρχή η οποία πρέπει να επαναληφθεί», προειδοποιώντας παράλληλα τους παρευρισκόμενους που είχαν προσέλθει ότι η δημόσια δωρεάν υγεία όπως μέχρι σήμερα τη γνώριζαν θα αλλάξει ριζικά και παρότρυνε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με σκοπό να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση ώστε να «κάνει πίσω».

Η κ. Θεοδωροπούλου, υφισταμένη του νοσοκομειακού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ Αγίας Παρασκευής, δήλωσε ότι όταν οι «άνθρωποι με τις άσπρες ρόμπες» κατεβαίνουν στους δρόμους (εννοώντας του ιατρούς), τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά κι εξήγησε στο πλήθος ότι η μαζικότητα στις διαδηλώσεις αυξάνει τις πιθανότητες η κυβέρνηση να σκεφτεί διπλά τη μεταφορά του ΕΟΠΥΥ στο Δήμο Βριλησσίων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Βασίλης Γιαννακόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να επαναληφθεί συγκέντρωση με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά είναι αναγκαία η καλύτερη ενημέρωση του κόσμου με πανό, φυλλάδια και αφίσες ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος πρότεινε να υπάρξει και πορεία από το χώρο συγκέντρωσης, δηλαδή τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, μέχρι και την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Τελικά αποφασίστηκε να επαναληφθεί συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.

 diamarturia eopuu 01
 Η κ. Θοδωροπούλου ανάμεσα στον κ. Ζορμπά και τον κ. Σταθόπουλο κατά τη διάρκεια της ομιλίας της

Το βράδυ της ίδιας μέρας της συγκέντρωσης, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κι όπως είναι φυσικό ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πρωινή διαμαρτυρία έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο δήμαρχος θέλοντας να προλάβει τυχόν κριτικές ως προς τον τρόπο που κινητοποιήθηκε ο Δήμος για να ενημερώσει τους κατοίκους έσπευσε να δηλώσει τις ενέργειες που έγιναν.

Συγκεκριμένα ο  «Μνημονιακός» Βασίλης  Ζορμπάς δήλωσε ότι στάλθηκαν 1850 emails και 200 sms (από κινητό) προς κατοίκους και παράλληλα αφισοκολλήθηκαν 1.000 αφίσες, μεγέθους Α4, στην πόλη και μοιράστηκαν φυλλάδια από τους γιατρούς και τον ίδιο προσωπικά!

Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, αναγνώρισε την προσπάθεια του Δήμου και εξέφρασε την άποψη ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να γίνει πιο συντονισμένα και ίσως θα έπρεπε να υπάρξει μια διαπαραταξακή επιτροπή συντονισμού των κινητοποιήσεων!!.    

Ο ανεξάρτητος και «αντιμνημονιακός» Γιάννης Σταθόπουλος από τη μεριά του άφησε αιχμές για το κατά πόσο κινητοποιήθηκε ο κ. Γιαννακόπουλος και η παράταξή του στο να είναι μαζική η διαδήλωση… κατήγγειλε για άλλη μία φορά το δήμαρχο για κωλυσιεργία σχετικά με το ότι δεν έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Υγείας… και προειδοποίησε ότι το αρμόδιο Υπουργείο υπάρχει περίπτωση να εκδώσει την απόφασή του σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο ΕΟΠΥΥ τη Δεύτερα 30 Σεπτεμβρίου 2013, γεγονός που θα καθιστούσε ανώφελη μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο επίσης «αντιμνημονιακός» Ανδρέας Γκιζιώτης σημείωσε ότι για να έχει κόσμο μία διαδήλωση πρέπει και το κάλεσμά της να είναι «ουσιαστικό», κάτι το οποίο κατά τη γνώμη του δεν είχε συμβεί… 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση