Το Κληροδότημα «Σιστοβάρη» και η «Σιωπή των Αμνών»!

0
sistovari 02

sistovari 02Το θέμα του κτήματος Σιστοβάρη έφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Νοεμβρίου 2013 ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος ρωτώντας το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά με ποιο τρόπο θα χειριστεί ο ίδιος και η δημοτική αρχή το θέμα του κληροδοτήματος μετά τις τελευταίες ευνοϊκές για το Δήμο μας εξελίξεις.
Αφορμή για την ερώτηση αυτή του κ. Σταθόπουλου υπήρξε η προ μηνών δήλωση του δημάρχου, όταν είχε ερωτηθεί ξανά για το ίδιο θέμα, ότι θα έπραττε ως έπρεπε για το εν λόγω ζήτημα όταν η απόφαση του δικαστηρίου καθαρογραφόταν και για όσους ίσως δεν το γνωρίζουν, έχει περάσει ένας μήνας περίπου από τότε που καθαρογράφτηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για τον εργολάβο κ. Λάμπρο Σαμουρέλη που εκμεταλλεύεται εμπορικά το εθνικό κληροδότημα με τη «μορφή» του Davinci…
Τη σκυτάλη στη συνέχεια παρέλαβε ο Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο οποίος τόνισε ότι στην προκειμένη περίπτωση το θέμα δεν αφορά απλά κλείσιμο 10 ημερών του DaVinci αλλά «οριστικό» κάτι το οποίο δημιουργεί ηθικό και πολιτικό ζήτημα στην πόλη.
Ενώ λοιπόν κανείς θα περίμενε μετά από τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου και την πίεση της αντιπολίτευσης ο δήμαρχος να προασπιστεί το συμφέρον του Δήμου και να φέρει το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος στην τοποθέτηση του είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιάζεται! ότι πρέπει να βαδίσει αργά και σταθερά η Δημοτική Αρχή για να μην κάνει κάποιο λάθος και κινδυνέψει το κληροδότημα όπως συνέβη κατά το παρελθόν!!!
Την τοποθέτηση αυτή του δημάρχου, η οποία φανερώνει την πρόθεση του να συνεχίσει την προσφιλή του μέθοδο, δηλαδή «να κάνει την πάπια» και να σπρώχνει τον χρόνο μέχρι τις εκλογές χωρίς να θίξει τα συμφέροντα του ομοϊδεάτη και προσωπικού του φίλου, καυτηρίασε ο πρώην αντιπροέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος της «Νίκης» κ. Γεράσιμος Βλάχος, λέγοντάς προς το δήμαρχο ότι: «Όποιος εκδίδει άδεια αυτός εκ του Νόμου μπορεί και να την αναστείλει»… για να λάβει ως απάντηση την … «Σιωπή των Αμνών»!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση