«Το μεγάλο μας Τσίρκο» στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδος

0

Το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», σε σκηνοθεσία και επιμέλεια Μπέτυς Λιβανού, παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Εν Λευκώ» του συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 στο θέατρο του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδος.
Η θεατρική ομάδα «Εν Λευκώ» δημιουργήθηκε πριν έξι χρόνια από την ηθοποιό Μπέτυ Λιβανού, η οποία σκηνοθετεί και αναλαμβάνει την παρουσίαση των παραστάσεων και το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σημείωσε για άλλη μια φορά μεγάλη, γεγονός που θεωρήθηκε φυσιολογικό καθώς όταν παίχτηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Δικτατορίας, πουλήθηκαν 400.000 εισιτήρια.
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανεβεί τα έργα “Η αυλή των θαυμάτων” του Ιάκ. Καμπανέλη και τα “Κόκκινα Φανάρια” ενώ οι παραστάσεις έχουν κυρίως φιλανθρωπικό χαρακτήρα και υποστηρίζουν το έργο φορέων που απευθύνονται σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.
Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. του συλλόγου «Μαργαρίτα» κ. Ιωάννης Νικολακόπουλος επισημαίνοντας το ουσιαστικό έργο που παρέχει το Εργαστήρι σε εκατό παιδιά με νοητική αναπηρία.
Ο κ. Νικολακόπουλος στη συνέχεια τόνισε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και τη δεινή κατάσταση των εργαζομένων που παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη Μπέτυ Λιβανού για τη πρωτοβουλία της να ανεβεί η εν λόγω παράσταση.
«Η παρουσία όλων σας, παρά τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες, εκπέμπει μηνύματα αγάπης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης» δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. λέγοντας παράλληλα ότι η παρουσία του κόσμου δίνει τη δύναμη ώστε να συνεχίσουν τα μέλη τους αγώνες για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.
Η παράσταση είχε μεγάλη προσέλευση κόσμου και την τίμησαν με την παρουσία τους οι Δήμαρχοι Αγ. Παρασκευής και Χαλανδρίου, ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Αγ. Παρασκευής, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων.
Τέλος ο σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στη Δ/νση του Αμερικάνικου Κολεγίου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της φιλοξενίας ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου στο τέλος της παράστασης για να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση, προσέφερε αναμνηστικά δώρα και έργα από τα χέρια των παιδιών.