Τρεις νέες Εκλογικές Περιφέρειες δημιουργούνται στη θέση της Β’ Αθηνών!

0

Το πάγιο κι απόλυτα λογικό αίτημα της «αντιπροσωπευτικότερης» εκπροσώπησης στη Βουλή, των περίπου 1.700.000 πολιτών που ζουν στους 44 Δήμους της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Αθηνών, φαίνεται ότι οδεύει προς «Μερική λύση» σύμφωνα μ’ όλες τις ενδείξεις.

Γράφουμε για «Μερική λύση», επειδή η κυβέρνηση στην πρόταση που κατέθεσε, δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική λύση του «Εκλογικού τερατουργήματος» που ακούει στο όνομα «Β’ Εκλογική Περιφέρεια», αλλά επιχειρεί να δημιουργήσει Τρεις νέες Εκλογικές Περιφέρειες με γνώμονα την «ισορροπία» σ’αυτές των «Γαλάζιων» και των «Μη- Γαλάζιων» Δήμων για προφανείς λόγους.

Βεβαίως όλες οι κυβερνήσεις, όταν πρόκειται για εκλογές, ευαγγελίζονται τη Δημοκρατία και την «αναλογικότητα», αλλά στην πραγματικότητα τα επιτελεία τους, «Μαγειρεύουν» τα ευφυέστερα τερτίπια για τον πολιτικό αφανισμό των «άλλων»…
Εξαίρεση του κανόνα, δεν αποτέλεσε και το «Σχήμα» της «Για πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης», το οποίο με «αριστερή» πράγματι φρασεολογία επιλύει το πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε και μια «συντηρητική»… με τη διαφορά ότι το «σερβίρει» με πιο «καλαίσθητο» και «πονηρό» τρόπο .

Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η Αγία Παρασκευή τοποθετείται στον Β1 τομέα (Εκλογική Περιφέρεια) μαζί με: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Χολαργός -Παπάγου, Πεντέλη, Λυκόβρυση – Πεύκη, Βριλήσσια, Μεταμόρφωση, Φιλοθέη – Ψυχικό, Φιλαδέλφεια – Χαλκηδόνα και Γαλάτσι και θα εκλέγονται 15 Βουλευτές.

Στον Β2 τομέα ανήκουν οι δήμοι: Περιστέρι, Ίλιον, Αιγάλεω, Αγ. Ανάργυροι – Καματερό, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα και θα εκλέγονται 11 Βουλευτές.

Στον Β3 τομέα ανήκουν οι δήμοι: Καλλιθέα, Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη, Αγιος Δημήτριος, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Αλιμος, Μοσχάτο – Ταύρος, Ηλιούπολη, Ζωγράφου, Βύρωνας, Δάφνη – Υμηττός και Καισαριανή και θα εκλέγονται 18 Βουλευτές.

Το υπόλοιπο Αττικής χωρίζεται σε δύο εκλογικές περιφέρειες:

Ανατολική Αττική που περιλαμβάνει 13 δήμους (Αχαρνές, Παλλήνη, Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Διόνυσος, Σπάτα – Αρτέμιδα, Ωρωπός, Μαραθώνας, Κορωπί, Σαρωνικός, Παιανία, Λαυρεωτική, Ραφήνα – Πικέρμι και Μαρκόπουλο) και από την οποία θα εκλέγονται 10 βουλευτές και την Δυτική Αττική που περιλαμβάνει 5 δήμους (Φυλή, Μέγαρα, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα) από την οποία θα εκλέγονται 4 βουλευτές. Στη Δυτική Αττική στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση εκλέγονταν 5 βουλευτές, ωστόσο με τη νέα κατανομή, μία έδρα χάνεται και θα μεταφερθεί στην Αχαΐα όπου από 8 θα εκλέγονται πλέον 9 βουλευτές

Απάντηση