Τόπος Κοιμητηρίου των νεκρών μας ή τόπος Εμπορίου;

0

Καταγγελίες για χρηματισμούς δημοτικών υπαλλήλων, βιαιοπραγίες και αντικαταστάσεις υπαλλήλων ήταν μερικά από τα περιστατικά που διαδραματίστηκαν στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής και συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαρτίου 2016. 

Για την ιστορία, το τελευταίο δίμηνο η διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην αντικατάσταση του υπευθύνου του κοιμητηρίου με σκοπό «να μπει μια τάξη», γεγονός που προκάλεσε γκρίνιες και έντονες αντιπαραθέσεις με κάποιους από τους υπαλλήλους που προϋπήρχαν.
Όπως καταγγέλθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι λογομαχίες μεταξύ των υπαλλήλων, μετατράπηκαν σε βιαιοπραγίες κι όλα αυτά υπό τη συνοδεία έγγραφων καταγγελιών για χρηματισμούς υπαλλήλων από τον νέο υπεύθυνο που ανέλαβε τη λειτουργία του Κοιμητηρίου.
Στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 10 Μαρτίου 2016 ο Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και υπεύθυνος για το κοιμητήριο επί διοίκησης Βασίλη Ζορμπά ρώτησε το Δήμαρχο τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί δεν απέτρεψε τους εμπλεκομένους από το να «πιαστούν στα χέρια», κρίνοντας παράλληλα με αυστηρό τρόπο την αντικατάσταση του υπευθύνου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος απάντησε ότι η διοίκηση πήρε την απόφαση ν’ αλλάξει τον υπεύθυνο του κοιμητηρίου, μια απόφαση που είχε κρίνει υποτιμητικά ο κ. Ζορμπάς «ρωτώντας» στο κατά πόσον είναι εφικτό άτομα με ειδικές ανάγκες ( ΑμΕα ) ν’ αναλάβουν θέσεις ευθύνης!!!
Συγκεκριμένα ο κ. Σταθόπουλος εξήγησε επ’ αυτού του ζητήματος ότι ΑμεΑ μπορούν να χαρακτηριστούν άτομα που είχαν την ατυχία να έχουν ένα μικρό πρόβλημα όρασης μέχρι αυτά που αντιμετωπίζουν πολύ πιο ακραίες καταστάσεις.
Ο Δήμαρχος συνέχισε να εξηγεί τα τεκταινόμενα στο κοιμητήριο λέγοντας ότι από τη στιγμή που ορίστηκε ο καινούργιος υπεύθυνος, υπήρξε ανυπακοή από κάποιους συναδέλφους του και η ανυπακοή αυτή οδήγησε σε λογομαχίες και στη συνέχεια σε βιαιοπραγίες στις οποίες ενεπλάκησαν και οι σύζυγοι των υπαλλήλων! Κι ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να λυθεί με ήρεμο τρόπο η διένεξη που προέκυψε.
Παράλληλα μ’ αυτά τα γεγονότα υπήρξαν γραπτές καταγγελίες για χρηματισμούς υπαλλήλων από τον νέο υπεύθυνο αλλά και από μία συμπολίτισσα μας η οποία επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και τον κατήγγειλε λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι: «Όλοι εσείς εδώ τα παίρνετε!».
Ο κ. Σταθόπουλος αφού καθησύχασε τη συνδημότισσα ότι αυτό που καταγγέλλει δεν ισχύει μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτά που του κατήγγειλε τα οποία όπως πολύ ευγενικά δήλωσε ο Δήμαρχος δεν είναι τιμητικά για κανέναν που έχει διοικήσει το Δήμο.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής σχετίζεται με ανάματα καντηλιών… με καθαρισμούς τάφων… με υπαλλήλους και πάει λέγοντας… Στο κοιμητήριο εμείς θα βάλουμε τη σειρά που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει και βεβαίως «Δεν θα κυκλοφορεί χρήμα…».
Δεν μας τιμούν καθόλου αυτά που μου καταγγέλθηκαν, συνέχισε ο κ.Σταθόπουλος και μάλιστα με διαβεβαίωσαν ότι συμβαίνουν πολλά χρόνια… και πιθανόν να μην τιμούν ούτε εσάς που ως Διοίκηση δε βάλατε το μαχαίρι στο κόκκαλο, πράγμα που εμείς θα κάνουμε όπως υποσχεθήκαμε».
Μετά από όλα αυτά ο κ. Σταθόπουλος αποκάλυψε ότι στο γραφείο του είχε μεταφερθεί ένας φάκελος από έναν άλλο δημότη προς έναν εργάτη του κοιμητηρίου, ο οποίος πιθανόν έχει χρήματα, στοιχείο που θα αποτελέσει μαζί με τις γραπτές καταγγελίες το φάκελο μιας ΕΔΕ που θα διαταχτεί το επόμενο προσεχές διάστημα.
Τέλος κάτι που προξένησε εντύπωσε στον Δήμαρχο είναι ότι όταν δόθηκε υποχρεωτική άδεια στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους (για να ηρεμήσουν τα πνεύματα) παρατηρήθηκε ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους του κοιμητηρίου δεν είχαν πάρει την άδεια τους με τον κ. Σταθόπουλο χαρακτηριστικά να αναφέρει τα εξής: «Δικαιούνται 25 ημέρες εργάσιμες και δεν έχουν πάρει ούτε μία μέρα. Θα δούμε τι είδους «αφοσίωση» στην εργασία ήταν αυτή…
Ανακοίνωση για τα παραπάνω δρώμενα εξέδωσε και το σωματείο εργαζομένων του Δήμου αναφέροντας τα εξής:
Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων στο κοιμητήριο και των καταγγελιών-διαμαρτυριών των υπαλλήλων , το Δ.Σ. του ΣΕΔΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Αποκλειστικά υπεύθυνη για την τοποθέτηση υπαλλήλων σε συγκεκριμένες θέσεις και υπηρεσίες, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών είναι η διοίκηση του Δήμου. Επίσης , η διοίκηση του Δήμου, είναι απολύτως υπεύθυνη να επιλύει υπηρεσιακά τις οποιεσδήποτε διενέξεις που δημιουργούνται μεταξύ εργαζομένων και κατ’ επέκταση προκαλούν την δυσλειτουργία των υπηρεσιών .Εμείς οι εργαζόμενοι ,οφείλουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και καλούμε την διοίκηση του Δήμου να επιλύσει άμεσα τα όποια θέματα έχουν παρουσιαστεί τώρα ή θα παρουσιαστούν στο μέλλον».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ