Φόροι παντού !

0

Η έξις είναι η χειρότερη πολιτική συνθήκη που ένας λαός μπορεί να υποστεί, καθώς όταν συνηθίζεται η φορολογία εις βάρος του, με τα χρόνια να περνούν και τις φοροκαταιγίδες να συνεχίζουν, αρχίζει να του φαίνεται «φυσιολογικό».
Τα “κορόϊδα”, της κρίσης των τραπεζών και της κακοδιαχείρισης των κυβερνήσεων της Ελλάδας, εμείς οι πολίτες, καλούμαστε για πολλοστή φορά να πληρώσουμε τα «σπασμένα» άλλων.
Έτσι λοιπόν μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ, έμμεσων φόρων αλλά και επιβολή νέων, θα καταθέσει τις επόμενες ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του (αντι-)ασφαλιστικού, ρισκάροντας να δοκιμάσει αν ισχύει η ρήση «Του Έλληνα μη του κόψεις τον καφέ και το διαδίκτυο». Τα μέτρα θα ενεργοποιηθούν σταδιακά από τον επόμενο μήνα.
Το πακέτο, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα, μπύρα, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.
Πιο συγκεκριμένα, τα μέτρα προβλέπουν:
-Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% από την 1η Ιουλίου με στόχο έσοδα 450 εκατ. ευρώ.
-Αναμόρφωση της φορολογίας ΙΧ. Θα περιλαμβάνει αναθεώρηση των χρεώσεων στη βάση της αξίας, κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά και την αναμόρφωση του συστήματος έκπτωσης φόρου από το ατομικό εισόδημα για τα εταιρικά αυτοκίνητα. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2016.
-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε βενζίνη, ντίζελ για κίνηση και θέρμανση, LPG, κηροζίνη και αέριο από τον Ιούνιο του 2016. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης θα σημάνει αύξηση της τάξης του 0,10-0,12 ευρώ δηλαδή οι τιμές θα διαμορφωθούν στο 1,10 με 1,15 ευρώ το λίτρο. Ο Ειδικός φόρος στην τιμή της βενζίνης από 0,03 ως 0,05 ευρώ το λίτρο, κάτι που θα σημάνει αυτόματη αύξηση κοντά στο 1,43 με 1,45 ευρώ το λίτρο και ο ειδικός φόρος στο υγραέριο κίνησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια αύξηση της τιμής 0,07-0,08 ευρώ.
-Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπύρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα αλκοολούχα ποτά που ισχύει σήμερα στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο αυτό θα ενεργοποιηθεί τον Ιούνιο.
-Αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε τσιγάρα και καπνό τον Ιούνιο του 2016. Επίσης θα επιβληθεί φόρος και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα από την 1η Ιανουαρίου 2017.
-Επιβολή ειδικού φόρου στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
-Επιβολή φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.
-Επιβολή φόρου 5% στο ίντερνετ (broadband) και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση από τον Ιούλιο του 2016.
-Αύξηση της φορολογίας στα επενδυτικά οχήματα (UCITS funds, εταιρείες Real Estate και Portfolio Management Companies από τον Ιούλιο του 2016.
-Αναπροσαρμογή των συντελεστών του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων(ΕΝΦΙΑ) με στόχο την κάλυψη των απωλειών από τη μείωση των αντικειμενικών τιμών

Πηγή: newsit.gr , newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ