Χαιρετισμός για την ορκωμοσία του νέου Δημ. Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής

0
Μιχάλης Γαβράς
Μιχάλης Γαβράς

Η παρουσία μου σήμερα στην ορκωμοσία, θέλει να υποδηλώσει συμβολικά έστω, την παρουσία και διεκδίκηση συμμετοχής των ενεργών πολιτών στην λειτουργία της πόλης, μια και έχει γίνει νομίζω φανερό, πως η απόφασή μου να μην συμμετέχω στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, με κανένα τρόπο δεν σηματοδοτεί και την αποστασιοποίησή μου από την ζωή της πόλης.
Έχω πει και παλιότερα, πως ένας ενεργός πολίτης δεν πρέπει να έχει ως αυτοσκοπό την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ούτε θεωρώ πως το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο μοναδικός χώρος στον οποίο δικαιώνεται ή εξαντλείται η προσφορά του στην πόλη και την τοπική κοινωνία.
Η επίλυση των μεγάλων ζητημάτων της πόλης και η κοινωνική αλληλεγγύη, αφορά το σύνολο των ενεργών δημοτών και όχι μόνο την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο.
Η κοινωνία των ενεργών πολιτών, ζητάει να κάνει αισθητή την παρουσία της με θετικές προτάσεις και διεκδικητικό λόγο, στους θεσμούς λειτουργίας της πόλης.
Αυτή η αναγκαιότητα-αίτημα, έρχεται να αντιστοιχηθεί με τις μέχρι σήμερα δηλώσεις του νέου δήμαρχου, του Γιάννη Σταθόπουλου, πως θέλει να ανοίξει τους δημοτικούς θεσμούς στην κοινωνία των πολιτών και να αξιοποιήσει όλο αυτό το σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει η πόλη και δεν έχει ενταχθεί σε σχήματα και ταμπέλες.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στον Δήμαρχο και καλές και αποδοτικές εργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μιχάλης Γαβράς
Ορθοπαιδικός Χειρουργός
π. Δημοτικός Σύμβουλος

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση