Χωρίς δάσκαλο συνεχίζουν να παραμένουν τα τρία δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής.

0
Χωρίς δάσκαλο παραμένουν σχολεία της Αγίας Παρασκευής

Χωρίς δάσκαλο συνεχίζουν να παραμένουν το 1ο, το 7ο και το 8ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής με την Ένωση Συλλόγων Γονέων να εκδίδει δεύτερη ανακοίνωση για το ζήτημα δηλώνοντας τα εξής:

Η πραγματικότητα :

Σε τρία σχολεία της Αγ. Παρασκευής . στο 1ο, 7ο και 8ο Δημοτικό ισάριθμα τμήματα ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟ από τον Ιανουάριο που άνοιξαν τα σχολεία. Που σημαίνει ότι:

· 75 παιδιά στερούνται το δικαίωμά τους να κάνουν μάθημα.

· 75 οικογένειες αγωνιούν, οργίζονται και ταλαιπωρούνται.

· 3 ολόκληρα σχολεία ταλαιπωρούνται και απορρυθμίζονται ,γιατί

· όταν λείπει ένας δάσκαλος αναστατώνεται όλο το σχολείο, διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του και διακόπτεται η μαθησιακή και παιδαγωγική διαδικασία.

· Όταν λείπει δάσκαλος από το σχολείο, ευθύνες έχουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία εκτός από τα παιδιά μας που τελικά βιώνουν αυτή την «ανικανότητα» εξεύρεσης λύσεων και σωστού προγραμματισμού.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής μαζί με τους Συλλόγους Γονέων επισκέφθηκαν δύο φορές τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το μείζον αυτό θέμα.

Η πρώτη παράσταση στην Α΄Βάθμια Εκπαίδευση έγινε στις 19 Ιανουαρίου 2018  όπου λάβαμε διαβεβαιώσεις από τη Δ/νση για τη σύντομη κάλυψη  των κενών από προσλήψεις αναπληρωτών που περίμεναν τις επόμενες ημέρες.

Οι προσλήψεις των αναπληρωτών που έγιναν όμως  ήταν ελάχιστες , αφορούσαν μόνο τα κενά σε 3 νηπιαγωγούς και 1 δάσκαλο για την ειδική αγωγή και ΔΕΝ κάλυψαν τα κενά μας .

Κατόπιν η Ένωση γνωστοποίησε το πρόβλημα των κενών των 3 σχολείων μας στο Υπουργείο Παιδείας (Αρ. Πρωτ.12416 / 25.01.2018 γραφείο Υπουργού).

Στις 29 Ιανουαρίου 2018 επισκεφθήκαμε και πάλι την Δ/νση εκπαίδευσης .

Η Δ/νση μας ενημέρωσε για τις ενέργειές της και τα αιτήματα που έχει απευθύνει στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου το Υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των 13 κενών σε δασκάλους  ΠΕ70 που υπάρχουν στη Β΄Αθήνας  (τα 3 είναι της  Αγ. Παρασκευής) καθώς και των κενών σε νηπιαγωγούς ΠΕ60.

Το myschool και οι απαραίτητες προσλήψεις που δεν γίνονται:

Η Δ/νση παραδέχεται την ύπαρξη κενών και ζητά αναπληρωτές , το Υπουργείο όμως ενώ δηλώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες πιστώσεις δεν προχωρά σε προσλήψεις αναπληρωτών λόγω της εικόνας του myschool! Και τότε γεννάται το ερώτημα :

το Υπουργείο δεν διαβάζει σωστά ή/και δεν καταλαβαίνει το myschool, δεν έχει εμπιστοσύνη στη Δ/νση Εκπαίδευσης , έχει πρόβλημα ο χειρισμός ή το λογισμικό του προγράμματος , ή τελικά το myschool είναι το εργαλείο του κάθε υπουργού που του επιτρέπει να μην «αναγνωρίζει» τα κενά και να θεωρεί ότι όλα λειτουργούν «κανονικά»?

Ό,τι και αν συμβαίνει , η πραγματικότητα είναι μία. Τα παιδιά δεν έχουν δάσκαλο και χάνουν τα μαθήματά τους.
Κι αν αυτό δε το βλέπει το υπουργείο στις οθόνες των η/υ, μια επίσκεψη στα σχολεία μας αρκεί.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας :

—  Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία μας εδώ και τώρα
—  Να σεβαστεί τα όρια του ανώτατου αριθμού ανά τμήμα καθώς και ότι βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς .Να μην επιτραπεί καμία συγχώνευση τμημάτων (είτε ημερήσιου, είτε ολοήμερου).

Διαβάστε το ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί εδώ!

 

Τι δηλώνει ο Γιάννης Σταθόπουλος 

 

Τι είχε γράψει το “Πρώτο θέμα

Απάντηση