Χωρίς δασκάλους τμήματα Δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

0
Χωρίς δασκάλους τμήματα Δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

Χωρίς δασκάλους – εν μέσω σχολικής χρονιάς – βρίσκονται σήμερα τρία τμήματα σε ισάριθμα Δημοτικά σχολεία της Αγίας Παρασκευής, δηλαδή στο 1/3 των Δημοτικών της Αγίας Παρασκευής.
Την κανονική λειτουργία και την άμεση κάλυψη κενών από δασκάλους σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής αιτείται με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση το θέμα των κενών ξεκίνησε με την έναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και μέχρι σήμερα τα κενά δεν έχουν καλυφθεί παρά τις οχλήσεις προς την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς, κάποιες προσλήψεις που ανακοινώθηκαν στις 23.01.18 δεν φαίνεται να καλύπτουν τις ανάγκες της Αγ. Παρασκευής, αφού αφορούν μόνο σε 3 προσλήψεις νηπιαγωγών(ΠΕ60) και 1 δάσκαλο (ΠΕ70) για τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής, για όλη τη Β΄Αθήνας.

Η απουσία δασκάλου για τόσο μεγάλο διάστημα, καθώς διανύουμε ήδη την τρίτη εβδομάδα, αναστατώνει όχι μόνο τους μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος αλλά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα και προκαλεί μεγάλες δυσλειτουργίες στα σχολεία:

Ανατρέπεται  η εκπαιδευτική λειτουργία του τμήματος,  διακόπτεται η τήρηση του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές μοιράζονται σε άλλα τμήματα-τάξεις τα οποία ήδη είναι αριθμητικά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο και «απασχολούνται όπως-όπως» με όποιες διαθέσιμες ώρες μπορέσουν να βρεθούν.

Το τίμημα αυτό το πληρώνουν ακριβά τόσο οι μαθητές,  όσο και οι εκπαιδευτικοί που  με  «φιλότιμο»  καταθέτουν την ψυχή τους για να αναπληρώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κενά.

Απαιτώντας το ελάχιστο και αυτονόητο δηλώνουμε απερίφραστα:

· Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη της κάλυψης των κενών στα σχολεία μας.

· Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού προκειμένου τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά.

· Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη το υπουργείο και η πολιτεία να αντιμετωπίζει με παιδαγωγικά και όχι με λογιστικά κριτήρια τα θέματα που αφορούν την Παιδεία. Η Παιδεία δεν είναι δαπάνη. Είναι επένδυση στο μέλλον των παιδιών μας. Τα σχολεία είναι ζωντανοί οργανισμοί και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης των «προβλημάτων» που προκύπτουν.

Οι προϋποθέσεις αυτές  είναι απαραίτητες για να μπορέσουν κάποτε τα σχολεία να  επιστρέψουν στην κανονικότητα».

 Την παρούσα επιστολή προσυπογράφουν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας οι οποίοι δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα τρία δημοτικά σχολεία και απαιτούν την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των κενών.