Ψήφισμα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εισήγαγε το “Φυσάει Κόντρα”

0
fisaei kontra logo

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 από τη στυγνή εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Από τη δολοφονία που αν και συντάραξε την ελληνική κοινωνία, δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν συνέχεια μιας μεγάλης αλυσίδας βίαιων επιθέσεων της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών πυρήνων ενάντια σε μετανάστες, αντι-ρατσιστές, ομοφυλόφιλους και απεργούς
Τέτοια παραδείγματα έχουμε συναντήσει και στην πόλη μας με το ξυλοδαρμό μέλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και τραμπουκισμούς απέναντι σε πολιτικά ενεργούς συμπολίτες μας. Η άμεση όμως αντίδραση των κατοίκων και οι κινητοποιήσεις τους ήταν η ηχηρή απάντηση που τους αντιστοιχούσε!
Ο φασισμός δεν αποτελεί φαινόμενο αυτοδημιούργητο. Είναι γέννημα της ασφυκτικής λιτότητας των μνημονίων που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις, η τρόικα και η ΕΕ. Εδραιώθηκε με την ανοχή της πολιτείας και γιγαντώθηκε χάρη στα ΜΜΕ. Η ίδια η νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής αποσκοπούσε στην ενσωμάτωση της λαϊκής αγανάκτησης  ή αλλιώς στην δια της βίας φίμωση της.
Στεκόμαστε αντίθετοι στο φασισμό και το ρατσισμό! Επιλέγουμε την αλληλεγγύη με τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, προτιμήσεων και θρησκεύματος.

Καλούμε όλους τους πολίτες
 Να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται
Να απομονώσουν τους ρατσιστές και τους φασίστες. Δεν τους θέλουμε ούτε στην πόλη μας, ούτε πουθενά!
Να δώσουν βροντερή απάντηση σε αντίστοιχα περιστατικά όπου και αν εμφανιστούν
Απαιτούμε
Την καταδίκη των δολοφόνων και των τραμπούκων από την κοινωνία και τις αρχές
Ουσιαστική κάλυψη και προστασία των μειονοτήτων απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση