Ψήφισμα της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής

0
enwsi 01

 

Η σταθερή επί χρόνια στήριξή μας, για την όσο το δυνατόν αρτιότερη λειτουργία των σχολείων αυτών, είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί, όσο τα προβλήματα των σχολείων δεν επιλύονται με κριτήριο τις ανάγκες των παιδιών μας που φοιτούν σε αυτά.
Η έγκαιρη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών και η πλήρης επάρκεια εκπαιδευτικού προσωπικού είναι προβλήματα που απαιτούμε να επιλύονται –επιτέλους- πριν κτυπήσει το κουδούνι του αγιασμού.
Είναι έλλειψη σεβασμού προς αυτούς τους μαθητές, είναι ντροπή για την λεγόμενη «σύγχρονη και πολιτισμένη» κοινωνία, το να αντιμετωπίζονται τα σχολεία ειδικής αγωγής ως «βαρίδι» επειδή κάποιοι τα χαρακτηρίζουν ως «κοστοβόρα».

Οφείλουμε, όλοι, να στηρίξουμε αυτά τα σχολεία και ειδικότερα στην πόλη μας, είναι υποχρέωση του Δήμου, όχι μόνο να στηρίζει την λειτουργία τους, αλλά και να ενημερώσει όλους τους κατοίκους της πόλης για το σκοπό και το ρόλο τους. Δεν αρμόζει να καταγράφεται στη συνείδηση των κατοίκων αυτό το σχολικό συγκρότημα,  μόνο ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ του Δήμου και φορέων που δεν έχουν σε τίποτα να κάνουν με την δημόσια εκπαίδευση.

Η λειτουργία από εφέτος του απογευματινού Δημόσιου ΙΕΚ, στο σχολικό συγκρότημα Κωφών & Βαρήκοων της πόλης μας, για τη μεταλυκειακή εκπαίδευση των παιδιών μας με αναπηρίες, επιφορτίζει το Δήμο αλλά και όλους τους κατοίκους, με αυξημένες ευθύνες, ώστε τα παιδιά που θα εκπαιδεύονται το απόγευμα να τύχουν του ανάλογου σεβασμού και της απαιτούμενης φροντίδας.

Παιδιά μας, που στεγάζετε τα όνειρά σας στα δημόσια Σχολεία και ΙΕΚ του Κωφών και Βαρήκοων, να είστε σίγουρα ότι δεν είστε μόνα σας, είμαστε πάντα στο πλάι σας.

Το παρόν ψηφίστηκε ομόφωνα κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων στις 22/09/2014 παρουσία μελών Δ.Σ.  και εκπροσώπων στην Ένωση των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Αγίας Παρασκευής.

Καταθέτουμε δε το παρόν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής ζητώντας να το ψηφίσει ώστε να προωθηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας  και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση