Ψήφος ανοχής ως μη χείρον με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

0
hsaias new

Δυστυχώς στα δύο τελευταία συμβούλια διακρίναμε από τη δημοτική αρχή  αριστερόστροφες καταγγελτικές σοσιαλιστικές συνήθειες  του παρελθόντος και συμπεριφορές για τις οποίες ακόμη πληρώνουν τις συνέπειες  οι Έλληνες φορολογούμενοι, η δική μου πολιτική γενεά, οι νεότερες υποθηκευμένες γενεές και η πατρίδα μας.
Συγκεκριμένα, όταν η σημερινή δημοτική αρχή καταγγέλει  ότι:

1.    Δεν ήταν ικανοποιητική η απορρόφηση της τάξεως του 50% από τα προγράμματα ΕΣΠΑ για αναπτυξιακά  – επενδυτικά έργα τη περίοδο 2011-2014. Μας διαβεβαιώνουν ότι η εμπειρία τους για την επόμενη πενταετία θα εκπληρώσει την επίτευξη του ποσοστού της τάξεως του 100% στα επόμενα έργα του ΕΣΠΑ που έχουν υποσχεθεί και επιπροθέτως ότι η αρωγή διασφάλισης έργων της περιφέρειας από τη περιφερειάρχη και σύντροφό τους (η οποία παρεπιπτόντως μας έκανε τη τιμή και επισκέφθηκε προεκλογικά το Δήμο της Αγίας Παρασκευής μαζί με τη προεκλογική ομάδα του κυρίου Γιάννη Σταθόπουλου), πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θυμίζω τη βραδιά της δεύτερης Κυριακής τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να αναφέρει από τα προπύλαια ότι κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ το δήμο της Αγίας Παρακευής. Φυσικά,  αφού κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ και τη περιφέρεια Αττικής, αυτό υλικά θα είναι άκρως θετικό για τη πόλη μας, προσβλέποντας η Αγία Παρασκευή να γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο προς όφελος των κατοίκων της.
2.    Δεν αναβαθμίστηκε η υλικοτεχνική υποδομή του Δήμου δίνοντας το χαρακτηρισμό  « Πρωτόγονο κομμάτι της πληροφορικής ». Εδώ ως πολίτης και ως επαγγελματίας συμφωνώ απολύτως με τους πολιτικούς μου αντιπάλους , οι οποίοι με χαροποιούν και με διαβεβαιώνουν ότι η τεχνολογική αναβάθμιση από τη δημοτική τους αρχή είναι θέμα σύντομου χρόνου. Περιέργως όμως,  ακόμη δεν έχουν εξηγήσει, ως οφείλουν ,την  διάθεση των ποσών με ακρίβεια, χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, δηλαδή του λαού μας. Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 8ης Οκτωβρίου 2014, στο θέμα  της αναμόρφωσης του προυπολογισμού του ΠΑΟΔΑΠ,(Αριθμ. Απόφασης :109/2014) αδιακαιολογήτως δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που έθεσα και οι οποίες έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης σχετικά με το κόστος της προμήθειας ανταλλακτικών Η/Υ και της επέκτασης δικτύου, (K.A 15.6672.01) με το κόστος συντήρησης προγράμματος μισθοδοσίας και εφαρμογών λογισμικού ,( Κ.Α 10.6266.01) . Αναμένω, όχι όμως για πολύ, γιατί δεν μας έχουν εξηγήσει αναλυτικά ούτε τη δαπάνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων του οργανισμού, του ποσού των € 44.000.(Κ.Α 15.6142.01) Μέχρι να λάβω εγγράφως τις απαντήσεις η ψήφος μου σε κόστη του ΠΑΟΔΑΠ θα είναι αρνητική στο μέλλον, διότι προκλητικά απέλεσαν τη πολιτική μου εμπιστοσύνη.

3.    Το ποσοστό εισπραξιμότητας των βεβαιωμένων οφειλών ήταν χαμηλό.  ‘Οταν το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η οικονομική ύφεση ήταν 8,9% του ΑΕΠ και η ανεργία είχε ξεπεράσει το ποσοτό του 27%, αυτή η αριστερή δημοτική αρχή ,η οποία αντιτίθεται σε κάθε επιβολή φόρου της κυβέρνησης και στηρίζει τη μονομερή διαγραφή χρέους της Ελλάδας, με διαβεβαιώνει ότι θα εισπράξει από τους συνδημότες μου τα οφειλόμενα, όταν η φοροδοτική ικανότητα του Έλληνα έχει εξαντληθεί.
4.    Αγοράστηκαν πληροφοριακές εφαρμογές και ποτέ δεν λειτούργησαν.   ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ να δώσουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που απαιτούνται ώστε να μάθουν οι συνδημότες μου ποιά χρονική περίοδο αγοράστηκαν , από ποιούς και γιατί δεν διασφαλίστηκε η πρακτική διαλειτουργικότητα των συστημάτων πριν την αγορά τους. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου. Εάν δεν το πράξουν θα θεωρηθεί πολιτική συκοφαντία.
5.    Καταγγέλουν ότι λειτουργούν παράνομα λογισμικά. ΑΠΑΙΤΩ ΤΩΡΑ να δώσουν στη δημοσιότητα, ώστε να μάθουν οι συνδημότες μου, ποιοί είναι οι χρήστες ,ποιά χρονική  περίοδο εγκαταστάθηκαν στη κινητή περιουσία του Δήμου και ποιός έδωσε εντολή και δρομολογήθηκε η εγκατάσταση τους. Εάν δεν το πράξουν θα θεωρηθεί πολιτική συκοφαντία.                                                                 Απαιτώ να αποσυρθούν τώρα από το Δήμο τα παράνομα λογισμικά.   
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι,
Η θέση του δημοτικού συμβούλου δεν είναι τίτλος τιμής, είναι θέση ευθύνης.Η πολιτική δεν είναι χόμπυ, είναι Επιστήμη και μάλιστα η μητέρα όλων των Επιστημών.  Η διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων και η διαχείριση του ανθρώπινου στελεχειακού δυναμικού του δήμου μας είναι εξίσου δύσκολη και απαιτεί να διοικείται και να εφαρμόζεται σύμφωνα με τη σύγχρονη επιστημονική μεθοδολογία,με συγκεκριμένη τεχνογνωσία και εμπειρία, όπου δυστυχώς η απουσία όλων αυτών των αναγκαίων πτυχών και ικανοτήτων διαφαίνονται απο τώρα.
Επιθυμώ κρυστάλινη οικονομική διαφάνεια και θα εργαστώ ακατάπαυστα για την αποστασιοποίηση από το κομματικό πάθος ,τις πολιτικές αγκυλώσεις και τις παθογένεις του παρελθόντος μέσα στα δημοτικά συμβούλια. Δεν θα επιτραπεί κανένας πειραματισμός εις βάρος της πόλης και των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.    
Σωτήριος Ησαίας
Δημοτικός Σύμβουλος / Πολιτικός Επιστήμων  – Διεθνολόγος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση