Κάλεσμα διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΣΕΔΑΠ) αναφέροντας τα εξής:«Ο ΣΕΔΑΠ συνεχίζει τον αγώνα του εναντίον των απολύσεων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη 20/10/2016 και ώρα 13.30 μ.μ. με αίτημα την παραμονή στην εργασία των εργαζομένων που εργάζονται εδώ και 7 χρόνια στο Δήμο Αγίας Παρασκευής μέσω της διαδικασίας των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ, και κινδυνεύουν αυτή τη στιγμή, παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις των “αρμοδίων” να μείνουν στο δρόμο. Θυμίζουμε ότι αφορά έναν μικρό αριθμό εργαζομένων, που αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και εργάζονται σε λίγους Δήμους όπως στην Πετρούπολη, Αγ. Παρασκευή τα Χανιά και το Ηράκλειο Κρήτης κ.α.
Μέχρι τώρα ως Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής και σε συνεργασία με το Δήμο Πετρούπολης, έχουμε πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 18/5/2016, στην ΠΕΔΑ όπου και ελήφθη ομόφωνη απόφαση στήριξης στις 20/5/2016, αλλά και στην ΚΕΔΕ όπου και εκεί έχει ληφθεί ομόφωνη απόφαση καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ στις δουλειές τους, το οποίο και η Δημοτική Αρχή δεν υλοποίησε όπως αποδεικνύουν τα γεγονότα, με την ενέργεια της απόλυσης στην οποία προχώρησε στις 30/9/2016.
Στην διάρκεια των κινητοποιήσεων που έγιναν στον Δήμο μας (22-29/9) με αίτημα την ανάκληση της συγκεκριμένης απόλυσης, πραγματοποιήθηκαν, σε συνεργασία και με το Δήμο Πετρούπολης και την ΠΟΕ – ΟΤΑ , συνάντηση στις 26/9/2016 με τον διευθυντή του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κο Γεωργαντά και παράσταση διαμαρτυρίας στις 29/9/2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου λάβαμε για μία ακόμη φορά «διαβεβαιώσεις» ότι το ζήτημα θα επιλυθεί εντός διμήνου.
Εμείς ως εργαζόμενοι γνωρίζουμε ένα πράγμα πολύ καλά από την ιστορία, ότι τίποτε δεν μας χαρίζεται. Η εργατική τάξη κατέκτησε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα, μόνο με αγώνες.
Στο πλαίσιο της δράσης μας στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς και να παρακολουθούμε τις απολύσεις και των επόμενων συναδέλφων μας (14 εργαζόμενοι στους Παιδικούς Σταθμούς), συντονίζουμε την προσπάθεια μαζί με τα σωματεία των άλλων Δήμων που έχουν εργαζόμενους στους προσωρινούς πίνακες ώστε επιτέλους να δοθεί σύντομα λύση.
Πάγια θέση του ΣΕΔΑΠ είναι η Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι πρέπει να παραμείνουν σε στην εργασία τους γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου και ταυτόχρονα να προχωρήσουν και οι προσλήψεις των εργαζομένων που βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΑΣΕΠ. Οι ανάγκες του Δήμου σε εργατικό προσωπικό είναι μεγάλες και κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε απαραίτητοι. Το ζήτημα θα επιλυθεί μόνο με πολιτική λύση, επομένως θα πρέπει άμεσα να τελειώσει θετικά για τους εργαζόμενους με ευθύνη του υπουργείου, από ότι απάντησε και ο ίδιος ο υπουργός Χ. Βερναρδάκης στη βουλή μετά από ερώτημα του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη.
Απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία που έχουν εργαζομένους σε προσωρινούς πίνακες, στην ΠΟΕ-ΟΤΑ καθώς και στους δημάρχους, ώστε μαζί δυναμικά να ζητήσουμε την άμεση πολιτική λύση, αυτήν την Πέμπτη 20/10/16 και ώρα 1:30 μ.μ. στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (Λ. Βασ. Σοφίας 15)».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ