Άμεση τοποθέτηση Νηπιαγωγού στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής ζητά η Ένωση Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής.

0

Ανακοίνωση αναφορικά με την έλλειψη Νηπιαγωγού στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής, εξέδωσε η Ένωση Γονέων στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής λειτουργούσε με 2 πρωινά και 2 απογευματινά τμήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Εδώ και τρεις εβδομάδες όμως, στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής έχει διακοπεί η λειτουργία του ενός τμήματος λόγω έλλειψης νηπιαγωγού. Η διακοπή της κανονικής λειτουργίας του νηπιαγωγείου στη μέση της σχολικής χρονιάς δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των νηπίων και απαιτείται η άμεση αναπλήρωση της νηπιαγωγού και η επαναφορά του νηπιαγωγείου σε κανονική λειτουργία.

Το κενό δημιουργήθηκε όταν η νηπιαγωγός του ενός πρωινού τμήματος αποχώρησε από τις 7 Μαρτίου με μακροχρόνια άδεια για ιατρικούς λόγους.

Περιμέναμε την άμεση αναπλήρωση της εκπαιδευτικού από την οικεία Δ/νση Εκπαίδευσης προκειμένου να μην διαταραχθεί η λειτουργία του νηπιαγωγείου. Αντί της αυτονόητης αναπλήρωσης της εκπαιδευτικού , το νηπιαγωγείο έλαβε από τη Δ/νση Β΄ Αθήνας οδηγία για αλλαγή βάρδιας του απογευματινού με το πρωινό τμήμα, προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία του πρωινού τμήματος. Με αυτόν τον τρόπο σταμάτησε η λειτουργία του απογευματινού τμήματος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής διαμαρτύρεται εντόνως για τα κενά που παρουσιάζονται στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής. Υπενθυμίζουμε ότι το Γενάρη, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, 3 Δημοτικά σχολεία έμειναν χωρίς δάσκαλο , τα δύο επί 5 ½ εβδομάδες και το τρίτο για 3 εβδομάδες. Σήμερα, για 3η συνεχή εβδομάδα υπάρχει κενό σε νηπιαγωγείο, το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση της Δ/νση Β΄Αθήνας προβλέπεται να καλυφθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Απαιτούμε το ελάχιστο και αυτονόητο :
– Άμεση κάλυψη του κενού στο 9ο Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής.
– Σεβασμό στο θεσμό του ολοήμερου σχολείου/νηπιαγωγείου.
– Ισότιμη αντιμετώπιση των πρωινών και απογευματινών τμημάτων. Πλήρη κάλυψη των σχολείων και νηπιαγωγείων με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Απάντηση