Όλες οι αποφάσεις έχουν κάποιο στόχο. Ο δικός σας ποιος είναι κύριε Δήμαρχε;

0
Παρέμβαση και προτάσεις Κώστα Τσιαμπά

Λάβαμε επιστολή του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου και π. Αντιδημάρχου Κώστα Τσιαμπά, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

« Η ανάπλαση των πεζοδρομίων και κατασκευή των ποδηλατοδρόμων άλλαξε τη μορφή του Κοντοπεύκου.

Το έργο ήταν μια διαπαραταξιακή επιτυχία από τη σύλληψη της ιδέας, την ένταξη στο ΕΣΠΑ την έναρξη της κατασκευής μέχρι την ανάληψη της διοίκησης από το κο Σταθόπουλο όπου η λογική της συνέπειας,έδωσε τη θέση της στο επικοινωνιακό παιγνίδι και στην ανεύθυνη πολιτική του τσάτρα –πάτρα:

Η αποδοχή και εφαρμογή της αρχής «ότι θέλουν οι εργολάβοι» έδωσε στους πολίτες ένα έργο με πολλές κραυγαλέες κακοτεχνίες.

Η ύπαρξη στη παράταξη του κου Σταθόπουλου από την πρώτη στιγμή καταξιωμένων μηχανικών και κατασκευαστών, όλων των ειδικοτήτων, απαγορεύει την αποδοχή του λάθους λόγω απειρίας ειδικά όταν αυτά είναι πάρα πολλά και επαναλαμβανόμενα.

Η συμπεριφορά του κυρίου Σταθόπουλου είναι απαράδεκτη, αδικαιολόγητη, ξεφεύγει από τα όρια της αδιαφορίας , και είναι πλέον σκανδαλώδης. Ζημίωσε το Δήμο οικονομικά, άμεσα με 289.409,66 ευρώ και στο εγγύς μέλλον με εκατομμύρια για τις μεγάλες κακοτεχνίες των οδών Πεντέλης , Πάρου, στα πεζοδρόμια της οδού Δερβενακίων και τις ασφαλτοστρώσεις, δεν χρειάζονται τεχνικές γνώσεις για να τις καταλάβει οιοσδήποτε ιδιαίτερα όταν τα οδοστρώματα έχουν νερά από βροχή ή τις υδρορροές .
Όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν το έργο επιβλέπετο στοιχειωδώς.

Σκανδαλώδεις ενέργειες του κου Σταθόπουλου:
– Αποδέχθηκε τη διοικητική παραλαβή του έργου στις 11/07/2016, παρότι γνώριζε όλες τις κακοτεχνίες από τις συνεχείς ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου στο ΔΣ και την καταγραφή τους από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου.
– Αποδέχθηκε το πρακτικό προσωρινής παραλαβής στις 3/8/2016 χωρίς να αναγράφονται οι κακοτεχνίες ακόμη και οι οφθαλμοφανείς.
– Αποδέχθηκε μετά από προσυνεννόηση με την περιφέρεια, το από 25/5/2017 πρωτόκολλο διαπίστωσης βλαβών με ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙ ύψους 289.409,66 ευρώ εις βάρος του Δήμου και υπέρ του εργολάβου.
– Αποδέχθηκε, παρά την προηγούμενη σφοδρή αντιπαράθεση στο ΔΣ, την οριστική παραλαβή του έργου στις 6/3 /2018, δίνοντας άφεσηστον εργολάβο αποδεχόμενος τις κακοτεχνίες εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του αναδόχου και εναντίον των συμφερόντων του Δήμου.
– Ο κύριος Σταθόπουλος ενώ γνώριζε τα πάντα, απεμπόλησε τα συμφέροντα του Δήμου υπέρ ποίου ;;;;;;;. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους κατοίκους της πόλης μας .

Προτάσεις
α. Να ακυρώσει την οδηγία ΄΄ ότι θέλουν οι εργολάβοι ΄΄ και να δώσει σαφέστατες οδηγίες και να κάνει παρέμβαση στην περιφέρεια για την ουσιαστική επίβλεψη των έργων που εκτελεί.
β. Να ακυρώσει άμεσα με απόφαση του ΔΣ την αποδοχή του πρωτοκόλλου διαπίστωσης βλαβών ύψους 289.409 ευρώ, που επιρρίπτει τις ευθύνες στο Δήμο, ενώ αυτές ανήκουν αποκλειστικά στον ανάδοχο και στην Περιφέρεια ( κας Δούρου).
γ. Να ακυρώσει τη διάθεση των 74.400 ευρώ (ΚΑ.30.7333.43) που διατέθηκαν με τη 2η αναμόρφωση, και να απαγορεύσει να γίνουν αποκαταστάσεις κακοτεχνιών με τις τρέχουσες μικροεργολαβίες.
Κύριε Σταθόπουλε η συγκεκριμένη απόφασή σας είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και σκανδαλώδης. Οι δικές σας ευθύνες είναι επιλογή σας, οι επιπτώσεις εις βάρος του Δήμου ΟΧΙ».

Απάντηση