Επεκτείνεται η αντιπλημμυρική θωράκιση των συνοικιών της Αγίας Παρασκευής.

0

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου, η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης συνεχίζεται με τα εξής αντιπλημμυρικό έργα συλλογής των ομβρίων υδάτων :

– Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο αγωγών όμβριων, προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, μετά την ολοκλήρωση του στις οδούς Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου στον Τσακό συνεχίζεται στις οδούς Τσιμισκή και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο και μετά θα συνεχιστεί στις οδούς Θερίσου (αφού προηγηθεί έργο της ΕΥΔΑΠ), Αμαλιάδος, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Νότια Πευκάκια.
– Το έργο των οδών Αγ. Αναργύρων και Παπανδρέου στα Πευκάκια, αρχικού προϋπολογισμού 550 χιλ. ευρώ, που επίσης κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται στη φάση τοποθέτησης σχαρών στην οδό Αγίων Αναργύρων και θα συνεχιστεί στην οδό Γ. Παπανδρέου στην κατεύθυνση της προς την οδό Κλεισθένους.
– Ένα νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων στα Πευκάκια προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ στις οδούς Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας εντάχθηκε στο φετινό προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου.

– Τέλος ο Δήμος δρομολογεί την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε διάφορα σημεία με ίδιους πόρους.

Απάντηση