Σωτήρης Ησαΐας : Δωρεάν WiFi για όλους μας

0
Ησαΐας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πολιτευτής Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. και ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Ησαΐας αναφορικά με την παροχή «Δωρεάν WiFi για όλους» αναφέρει τα εξής:

«Αναγκαιότητα και όχι απλή επιθυμία η χρήση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο.
Δυστυχώς καμία δημοτική αρχή μέχρι σήμερα, δεν είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία και δεν μερίμνησε με υπευθυνότητα για τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας προς όφελος των κατοίκων της πόλης μας. Το ειρωνικό αποτέλεσμα είναι, την εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού ο δήμος της Αγίας Παρασκευής αδυνατεί να παρέχει τα αυτονόητα σε όλους τους δημότες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί τους δήμους με το ποσό των €15,000 για τη συγκεκριμένη δράση, μέσω δημόσιας πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων. Ήδη 1183 Ευρωπαϊκοί δήμοι θα λάβουν κουπόνι του συγκεκριμένου ποσού για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού WiFi και την εγκατάσταση τους σε δημόσιους χώρους.

Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος πρέπει να ενημερώσει στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εάν έχει κάνει κάποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν όχι, θα πρέπει να προβεί το συντομότερο, στη συμμετοχή του δήμου της Αγίας Παρασκευής, των επόμενων 4 προσκλήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι το 2020.
Ας μη χαθεί άλλη μία ευκαιρία».

Απάντηση