Η αναβολή του Δημοτικού Συμβουλίου και τα… παιδία παίζει!

0

Τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου είχε προγραμματίσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ημερήσια διάταξη 29 θεμάτων στις 20:30.
Ωστόσο, ως είναι σύνηθες, Δημοτικοί Σύμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις καθυστέρησαν αρκετά, άλλοι λόγω φόρτου εργασίας άλλοι λόγω ίσως των εορταστικών ημερών.
Οι σύμβουλοι της διοίκησης που ήταν παρόντες δεν ήταν αρκετοί για να υπάρξει απαρτία και υπολείπονταν δύο ατόμων, δηλαδή συμβούλους της αντιπολίτευσης, εκ των οποίων έδωσαν το παρών δύο από τη Νέα Δημοκρατία. Με την ώρα αναμονής να ξεπερνάει τα 25 λεπτά δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Κωνσταντίνος Τσιαμπάς, αποφάσισαν να αποχωρήσουν «τιμωρώντας» τη διοίκηση για το γεγονός ότι δεν ήταν στην «ώρα τους» οι σύμβουλοι της διοίκησης ώστε να υπάρξει απαρτία.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνεδριάσεις αυτού οφείλουν να αρχίσουν εντός ημιώρου από την ώρα αναγγελίας. Στην προκειμένη περίπτωση το συμβούλιο είχε αναγγελθεί να ξεκινήσει στις 8:30 και 25 λεπτά μετά δεν είχε απαρτία η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου που διοικεί.
Έτσι οι δύο σύμβουλοι της συντηρητικής παράταξης αποχώρησαν, την ώρα που ερχόταν ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανδρέας Γκιζιώτης και αντικρίζοντας ότι είναι αυτός ο μόνος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος από την αντιπολίτευση με σαρκαστική διάθεση είπε : «εγώ και όλοι σας!».
Στα επόμενα λεπτά το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος της παράταξης «Φυσάει Κόντρα» κ. Θάνος Ανδρίτσος καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κρητικίδης από την παράταξη του Βασίλης Γιαννακόπουλου.
Για λίγα λεπτά η συζήτηση «εκτός μικροφώνων» είχε ως θέμα το αν θα ξεκινήσει το συμβούλιο καθότι ο Δήμαρχος θεώρησε ότι τα μέλη της αντιπολίτευσης που αποχώρησαν και έχοντας επιδείξει από καιρό μια στάση πιο «σκληρή», θα μπορούσαν να «προσβάλλουν» τις αποφάσεις του συγκεκριμένου συμβουλίου. Και θα μπορούσαν να τις προσβάλλουν καθότι θα είχε ξεκινήσει παράτυπα μετά το ημίωρο που ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η αναβολή του συμβουλίου με πιθανή ημερομηνία την Πέμπτη του Πάσχα.
Σχετικά με όλα τα παραπάνω γεγονότα ο κ. Τσιαμπάς εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας τα εξής:
«Η δημοτική Αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου διολισθαίνει συνεχώς σε νέα ατοπήματα αλλά και σε αυταρχικές μεθόδους, που πλήττουν το κύρος των θεσμών και των Οργάνων και ιδιαίτερα αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγκάζοντάς μας να διαμαρτυρόμαστε, να εκνευριζόμαστε και να χαλάμε ως άνθρωποι την ψυχική μας ηρεμία, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.
Κύριε Δήμαρχε συγκαλέσατε τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας το Δημοτικό Συμβούλιο με ημερησία διάταξη29 θεμάτων, κάτι που θα μπορούσατε να αποφύγετε λόγω των ημερών.Η προκλητική συμπεριφορά σας ως διοίκηση, συνεχίσθηκε με την μη παρουσία των δημοτικών συμβούλων σας στη συνεδρίαση,ώστε να υπάρξει απαρτία για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του ΔΣ. Καθυστερούσατε μάλιστα την έναρξη της συνεδρίασης υπερβολικά και πέραν του προβλεπομένου, μήπως και προσέλθουν οι σύμβουλοί σας για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός. Επιβάλατε έτσι για πολλοστή φορά έμμεσα και ετσιθελικά στην αντιπολίτευση, και εν προκειμένω θα αναφερθώ στον εαυτό μου, να καλύψει τη δική σας έλλειψη οργάνωσης και τη διάλυση της παράταξής σας.
Και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γεράσιμος Βλάχος, αντί να εφαρμόσει τον κανονισμό, παρέμεινε στην έδρα πέραν του προβλεπόμενου χρόνου και όταν του ζήτησα, εξασκώντας τα δικαιώματά μου, να εφαρμόσει τον κανονισμό και να λύσει τη συνεδρίαση λόγω έλλειψης απαρτίας, αναγράφοντας στα πρακτικά τον λόγο, έδειξε για μια ακόμη φορά το γνωστό πια αυταρχικό του πρόσωπο, συμπεριφερόμενος με σκαιό τρόπο.
Κύριε Δήμαρχε πρέπει να καταλάβετε ότι τακτική που ακολουθείτε, είναι αδιέξοδη και καταστροφική».

Σημ. Σχολιαστή
Δεν είναι ούτε η πρώτη (και φυσικά) ούτε η τελευταία φορά που αργούν να ξεκινήσουν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κάθε Δημοτική Αρχή απ’ όσες έχει καταγράψει ο «Σχολιαστής» τα τελευταία 15 χρόνια έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις αιτίες να διαφοροποιούνται ανά την περίπτωση.
Αν για κάθε μία φορά απ’ αυτές κάποια παράταξη έκανε «ναζάκια» ή «τιμωρούσε» την εκάστοτε διοίκηση, σήμερα ούτε το γήπεδο στην οδό Νότου δε θα είχε ολοκληρωθεί.