67 χρόνια από την ίδρυση της UNICEF

0
UNICEF

Η ανώριμη δημοκρατία, οι κακές κρατικές υποδομές, οι ασθενικοί θεσμοί, η περιορισμένη μόρφωση, η έλλειψη παραγωγής πλούτου, η διαδεδομένη φτώχεια, κ.ά. που επικρατούν στις αναπτυσσόμενες χώρες δημιουργούν πολλά προβλήματα υγείας και ανάπτυξης στα παιδιά και οδηγούν στην αναπαραγωγή της ανεργίας και τη διαιώνιση της φτώχειας. Σήμερα που η Ελλάδα δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση και οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών μας υποβαθμίζονται μέρα με τη μέρα, δυστυχώς, η χώρα μας εμφανίζει κάποια από τα συμπτώματα που πλήττουν τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ύψιστο μέλημά μας είναι να καταπολεμήσουμε τα συμπτώματα αυτά και να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας. Η σημερινή ημέρα μάς υπενθυμίζει πως με την απαραίτητη μετάγγιση δυνάμεων στους κρατικούς και δημοτικούς φορείς και με μία στοχευμένη και προσεκτικά σχεδιασμένη  δράση μπορούμε να υπερβούμε όλο αυτό το μουδιασμένο κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας και να προσφέρουμε στα παιδιά μας έναν διαφορετικό, έναν καλύτερο κόσμο, όπου θα μπορούν να ζουν και να μεγαλώνουν αρμονικά· όπου θα μπορούν να ζουν και να μεγαλώνουν ως «παιδιά»…
 
Με αφορμή, λοιπόν, την επέτειο ίδρυσης της UNICEF, ας ευχηθούμε όλοι «Χρόνια Πολλά» στα παιδιά του κόσμου.

Από τη μεριά μας, τολμάμε να δώσουμε στα παιδιά της πόλης μας και την υπόσχεση πως θα εργαστούμε σκληρά, ώστε τα χρόνια αυτά να είναι και ευτυχισμένα.

Βασίλης Γιαννακόπουλος
τ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής
εκτελεστικό μέλος Π.Ε.Δ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση