71 χρόνια απελευθέρωσης της Αθήνας από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

0
71 xronia

Στη συνέχεια η ιστορικός Βασιλική Λάζου, Δρ. του Πάντειου Πανεπιστημίου, στην ομιλία της με θέμα «Η απελευθέρωση της Αθήνας: Προσδοκίες και πραγματικότητα» είπε ότι γιορτάζεται η  επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας μετά από 70 χρόνια και  αναφέρθηκε σε γεγονότα της κατοχής και στις  συνέπειες τους για την Ελλάδα, στην αντίσταση των Ελλήνων, σε όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις (ΕΑΜ, ΕΔΕΣ κα) και τη συμμετοχή τους ανά περιοχή όπως και στα γεγονότα των 53 ημερών της  απελευθέρωσης μέχρι τα Δεκεμβριανά.  Ακολούθησε η  προβολή του Ντοκιμαντέρ του Φιλοπ. Φίνου  «Η απελευθέρωση της Αθήνας».
Η Φιλαρμονική του Δήμου Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του Ξενοφώντα Τζανίνη, απέδωσε μοναδικά, στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης, αντιφασιστικά τραγούδια.

Στην εκδήλωση που συντόνισε ο δημοσιογράφος Ζαχ. Σώκος και παρακολούθησε πολύς κόσμος παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής  Κώστας Κατσίκης, ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γερ. Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Κ. Χατζηανδρέου οι Δημ. Σύμβουλοι Σ. Αϊδίνη, Χρυσ. Κολώνια,  Γ. Λογοθέτης, Σωτ. Παπαμιχαήλ και Ε. Καψοκεφάλου, οι πρ. Δημ. Σύμβουλοι Μιχ. Γαβράς και Σπ. Παπασπύρος, ο Θ. Μπριάνης από το Σύλλογο Εφέδρων κ.α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση