Ο Σχολιαστής γεννήθηκε

0
x 00146

Ο Σχολιαστής γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 2001 από ένα «Στοίχημα» του δημοσιογράφου andreasΑνδρέα Χρ. Μπαλωτή, «Στοίχημα» το οποίο είχε κυρίως να κάνει με τον ρόλο του Τύπου, σε τοπικό επίπεδο, υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στην πολιτική σκηνή της Αγ. Παρασκευής της εποχής εκείνης.

Το «Στοίχημα» (για το οποίο υπάρχει ιδιαίτερο άρθρο) είχε να κάνει με:

1) Να επιζήσει η εφημερίδα χωρίς εξαρτήσεις από τις καταχωρήσεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, στηριζόμενη αποκλειστικά στους διαφημιζόμενούς της και

2) Στο κατά πόσον μία όσο το δυνατόν αντικειμενική πληροφόρηση των δημοτών για τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, για αυτές κατ’ αυτές τις αποφάσεις , για τις ηθελημένες ή αθέλητες παραλείψεις της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής θα τους βοηθούσε ώστε να επιλέγουν τους «Κρατούντες» όχι μόνο με «Χρισματικά» κριτήρια αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά τους απέναντι στους δημότες και το Δημόσιο συμφέρον.

Την ευθύνη έκδοσης του «Σχολιαστή» ανέλαβε στη συνέχεια ο Ιωάννης Ανδ. Μπαλωτής ο οποίος παρέδωσε τη σκυτάλη στην Μάρθα Σαρ. Μπερή η οποία και την κράτησε μέχρι την ενηλικίωση του σημερινού εκδότη Χρήστου Ανδ. Μπαλωτή ο οποίος συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο ο Σχολιαστής είναι μια πολιτική, αποκαλυπτική και σατιρική εφημερίδα, ως λογότυπο δε, επιλέχθηκε ο αρχαίος φιλόσοφος Διογένης ο οποίος όπως είναι γνωστό συνήθιζε προκειμένου να αφυπνίσει τους συμπολίτες του να κυκλοφορεί μ’ ένα φανάρι λέγοντας προς τους ερωτώντες ότι προσπαθεί να βρει τον «Άνθρωπο» δηλαδή ηθικές αξίες, Δημοκρατία, Δίκαιο κ.τ.λ.

x 00102Ως εφημερίδα ο «Σχολιαστής» προσπαθεί να λειτουργεί με βάση το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, δηλαδή να ενημερώνει με τον αντικειμενικότερο δυνατό τρόπο, δημοσιοποιώντας όλες τις απόψεις, να παραβρίσκεται στα Δημοτικά Συμβούλια και να μεταφέρει όλα όσα λαμβάνουν χώρα κατά τη λήψη των αποφάσεων ενώ φροντίζει να καλύπτει και τις σημαντικές πολιτικές, πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου , των Δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων και φορέων αλλά και ανεξάρτητων πολιτών.

Ο «Σχολιαστής» λειτουργώντας σύμφωνα με το δόγμα: «Η είδηση είναι ιερή και ο σχολιασμός ελεύθερος» σχολιάζει αλλά και σατιρίζει τα δρώμενα και τους πρωταγωνιστές τους γεγονός που έχει οδηγήσει τον εκδότη και τον υπεύθυνο έκδοσής του στο εδώλιο του κατηγορουμένου με αθωωτικές πάντα αποφάσεις αφού είναι σαφές ότι στη χώρα που γεννήθηκε ο Αριστοφάνης θα αποτελούσε τουλάχιστον ντροπή η καταδίκη της «Σάτιρας». Βεβαίως η Σάτιρα στο «Σχολιαστή» λειτουργεί δεικτικά μεν αλλά χωρίς να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη των αιρετών δε, καυτηριάζοντας πράξεις και παραλείψεις αλλά σεβόμενος την προσωπικότητά τους.

Σήμερα ο «Σχολιαστής» προσπαθεί να προβάλλει πέρα των δημοτικών δρώμενων και τις ανεξάρτητες φωνές νέων κυρίως ανθρώπων πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα προσελκύσει υγιή μέλη της τοπικής κοινωνίας, στερούμενα «Κομματικής» βοήθειας, να μπορέσουν να έχουν έναν πιο ενεργό ρόλο στα «Της πόλης».

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση αποφασίσαμε την καλύτερη ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής μας σελίδας καθώς και την δωρεάν μηνιαία αποστολή σε μορφή pdf των τευχών της έντυπης εφημερίδας προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην παρούσα ιστοσελίδα φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε ακόμα περισσότερα άρθρα, ιδέες και απόψεις των συμπολιτών μας.

Στην ιστοσελίδα του «Σχολιαστή» μπορεί κάποιος να ανατρέξει σε παλαιότερα τεύχη, σε συνεντεύξεις και αρθρογραφίες παλαιών ετών αλλά και του τρέχοντος, τις εξελίξεις και πως αυτές διαμορφώθηκαν στα μεγάλα θέματα της πόλης (Δημαρχείο, Σιστοβάρη, Ιόλας κ.τ.λ.) στα τρέχοντα και παλαιότερα ρεπορτάζ του Δημοτικού Συμβουλίου (Εν οίκω τα του Δήμου) όπως φυσικά και στα σκίτσα όλων αυτών των ετών («Κόλαση Χιούμορ).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση