Το Μνημόνιο…η πτώχευση…η επιτήρηση…η «Διαγαλαξιακή επιτροπή αδικουμένων ανθρωπίνων όντων»…και η Αγ. Ιωάννου

0
x 00102

 

x 00102x 00146Βεβαίως θα υπάρξουν και διεκδικητές της εξουσίας οι οποίοι θα σας απαριθμήσουν τα «Μύρια όσα» έκανε ή δεν έκανε η απερχόμενη διοίκηση και θα σας διαβεβαιώσουν ότι εάν τους εμπιστευτείτε όλα θα λειτουργήσουν υπέρ του «Κοινού καλού» κι ότι οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι δεν πρόκειται να ακολουθήσουν τις μεθόδους και τις πρακτικές οι οποίες οδήγησαν την Αγ. Παρασκευή σ’ αυτό το κατάντημα. 

Όλα αυτά που σας περιγράφω δε θα συμβούν βέβαια μόνο στο δικό μας Δήμο, θα συμβούν σε όλους τους συρρικνωμένους πια Δήμους που απέμειναν στην Ελληνική επικράτεια και τα ίδια ακριβώς λόγια θα ηχήσουν από τα μεγάφωνα στις πλατείες των πόλεων. Η Ελλάδα είναι πτωχευμένη αλλά δεν το λέμε έτσι. 

Είμαστε υπό επιτήρηση αλλά δεν το λέμε ακριβώς έτσι. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε κάποιες «Θαυματουργές οικονομικές συνταγές» αλλά δεν το παραδεχόμαστε, δυνατά τουλάχιστον.

Κατάπληκτοι οι πολίτες αυτής της χώρας προσπαθούν να καταλάβουν τη δική τους συμβολή σ’ αυτήν την καταστροφή που έχει συντελεστεί. Όλοι προσπαθούν να αντιληφθούν το πως κατάφεραν να χρωστάμε ως χώρα περισσότερα από 300 δις ευρώ κι όλοι να παραδέχονται ότι δεν έχουμε τρόπο να τ’ αποπληρώσουμε.

 Πολλοί μιλούν για την αγριότητα του νεοφιλελευθερισμού, για τις πολιτικές υπέρ των τραπεζών, για την Ευρωπαϊκή Ένωση του Κεφαλαίου κι όχι των Λαών και πολλά άλλα και κανείς δε θα διαφωνήσει μ’ αυτά. 

Θα ακούσετε επίσης κάποιους να καυχιόνται για τις μεζονέτες, τις πισίνες και τα σκάφη αναψυχής που απέκτησε και καμαρώνει κι άλλοι θα κάνουν λόγο για τη βαρβαρότητα του Αμερικάνικου νεοφιλελευθερισμού που ζητά ελάχιστους δισεκατομμυριούχους και εκατομμύρια ανθρώπους κάτω από το όριο της πείνας. 

Ακραία τα παραδείγματα αλλά αληθινά αφού καθημερινά διαβάζουμε και λίστες των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη στην Ελλάδα κ.τ.λ. στις ίδιες σελίδες που φιλοξενούνται εκκλήσεις για τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που λιμοκτονούν. 

Όλα αυτά τα «Τόσο μακρινά» και τα «Τόσο κοντινά» δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στον καθένα από μας ο οποίος δίνει τις απαντήσεις του με το δικό του τρόπο. Στη χώρα μας, στην πόλη μας οι «Κακοί» σήμερα Ευρωπαίοι τις περασμένες δεκαετίες έστελναν για συγκεκριμένους λόγους πολλά χρήματα και χωρίς καμιά ανταπόδοση γι’ αυτούς. 

Τα χρήματα αυτά τα έδωσαν πρόθυμα τηρώντας από πλευράς τους την υποχρέωση να μας βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να αναπτυχθούμε και να πλησιάσουμε σε κοντινότερο προς αυτούς επίπεδο «Διαβίωσης» και «Παραγωγής». 

Δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι θα σας πούμε το τι απέγιναν οι χρηματοδοτήσεις αυτές γιατί καταλληλότεροι για να απαντήσουν σ’ αυτό είναι τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν αλλά και που άσκησαν πολιτική επί του τρόπου με τον οποίο οι άλλοι κυβέρνησαν. 

Θα μας ρωτήσετε ίσως τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Αγ. Ιωάννου και την «Ανάπλασή» της. 

Καμία; Εσείς θα μας πείτε. Το γεγονός ότι εφτά δικαστές του εβδόμου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίκασε σε δεύτερο βαθμό(!) προσφυγή του Δήμου κατά του τοπικού παρέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συμφώνησε με την απόφασή του να μην πληρωθεί τιμολόγιο προς τον εργολάβο – κατασκευαστή της οδού γιατί το έργο αυτό: 

1) Δημοπρατήθηκε χωρίς να έχει τα απαραίτητα γι’ αυτό χρήματα ο Δήμος.

2) Εμφανίστηκαν ψευδείς και ανύπαρκτες συμβάσεις χρηματοδότησής του.

3) Για διάφορους άλλους λόγους που έχουμε κατά καιρούς δημοσιοποιήσει σ’ εσάς, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην καταστραφεί ο εμπορικός κόσμος της Αγ. Ιωάννου αλλά και οι κάτοικοι, και να μην επιβαρυνθούν με αγωγές και τόκους που θα ζητούσε ο κατασκευαστής ο οποίος δεν ευθυνόταν για το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήθελε να αναπλάσει την Αγ. Ιωάννου χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα για το σκοπό αυτό χρήματα.

Σαν να μην έφτανε η έλλειψη χρημάτων, ο κ. Γιαννακόπουλος εμφάνισε στις αρμόδιες υπηρεσίες και σ’ εμάς ανύπαρκτες συμβάσεις χρηματοδότησης του έργου. Κι όλα αυτά γιατί; Για να φτιαχτεί ένα πεζοδρόμιο με υλικά φθηνότερα από αυτά που προβλέπονταν όπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του λατομείου που διαθέτει στην αγορά το συγκεκριμένο προϊόν (ιγνιμβρίτης); Για να τοποθετηθούν ακαλαίσθητα, φτηνά κολωνάκια που όχι προστασία αλλά κίνδυνο παρέχουν; Για να μονοδρομηθεί η Αγ. Ιωάννου, να στενέψει ο δρόμος δηλαδή και στη συνέχεια να επαναλειτουργήσει ως «Διπλής κατεύθυνσης» χωρίς το απαιτούμενο πλάτος; 

Τι περίμεναν ο κ. Γιαννακόπουλος και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Κρητικίδης;

Ότι οι αρμόδιες ελεγκτικές επιτροπές μετά την ουσιαστική πτώχευση της Ελλάδας θα συνέχιζαν να τη βυθίζουν «Κομμάτι – κομμάτι», «Δήμο – δήμο» στα «Οικονομικά Τάρταρα»; Ή πίστευαν ότι ο εργολάβος θα μας κατασκεύαζε δωρεάν την ανάπλαση; 

Ήδη από τις 6 Ιουλίου 2010 η κατασκευάστρια εταιρία κατέθεσε αγωγή εναντίον του Δήμου με την οποία ζητά 900.000 ευρώ για το «Έργο» που όλοι καμαρώνουμε περπατώντας την Αγ. Ιωάννου… ποσό που με τους τόκους έχει φτάσει ήδη το 1.200.000 ευρώ και βεβαίως θα συνεχίζει να «Τοκίζεται»…

Κάποια μέρα το δικαστήριο αυτό θα γίνει και είναι απόλυτα σίγουρο ότι την ευθύνη για τη μη συνέχιση του έργου τη φέρει απόλυτα ο Δήμος ο οποίος και θα υποχρεωθεί να πληρώσει περισσότερα από 2.500.000 ευρώ που θα έχει φτάσει με τους τόκους μετά από μια 5ετία το ποσό αυτό. 

Ποιος είναι όμως Αυτός ο Δήμος που θα πληρώσει τον «Κούκο γι’ αηδόνι»; 

Μα φυσικά εμείς. Διότι οι πραγματικοί ένοχοι θ’ απολαμβάνουν ενδεχομένως της Δημαρχιακής τους σύνταξης (που πάλι εμείς θα καταβάλλουμε…) έχοντάς μας αφήσει «Φέσι».

Μα θα αναρωτηθεί κάποιος: «Έφταιγε μόνο η Δημοτική Αρχή»;

Όχι αγαπητοί συμπολίτες. Όλοι αυτοί που θα έρθουν να σας καταγγείλουν αύριο στις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις τα όσα έκανε ή δεν έκανε ο κ. Γιαννακόπουλος και θα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι τάχα δεν θα κάνουν τα ίδια με τον κ. Γιαννακόπουλο, τι έκαναν ως δημοτικοί σύμβουλοι από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κι από αυτά που προβλέπει ο Νόμος ώστε, οι ευθύνες και τα αναλογούντα χρήματα να καταλογισθούν σ’ αυτούς που πραγματικά ευθύνονται κι όχι σε όλους εμάς; Τίποτα αγαπητοί συμπολίτες! απολύτως τίποτα! 

Αντίθετα! Οι δύο από αυτούς έδωσαν «Θετική ψήφο» και ενέκριναν με τη στάση τους αυτή τις παρανομίες της δημοτικής αρχής εν γνώσει τους ότι χρήματα στα ταμεία του Δήμου δεν υπήρχαν κι ότι ουδέποτε ο κ. Σουφλιάς είχε υπογράψει σύμβαση ύψους 3.500.000 ευρώ με το Δήμο μας για την ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου. 

Συγκάλυψαν εν γνώση τους αυτούς που φέρουν την ευθύνη γι’ αυτά που εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε και τώρα σαν «Κροκόδειλοι» θα βγουν και θα «Κλαίνε στην αγκαλιά σας» για το «Κακό» που βρήκε την πόλη μας από τους «Ανάξιους» πολιτικούς ηγέτες της!!!

Και καλά, ο κ. Γιαννακόπουλος ξέρουμε ότι θα συνεχίσει την προσφιλή του μέθοδο, δηλαδή θα προσφύγει για να βρει το δίκιο του ο άνθρωπος, στην ολόμελεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στην «Πανελλήνια Ένωση Αδικημένων Δημάρχων», στην «Πανευρωπαϊκή Ένωση Δημάρχων που δεν βρίσκουν το δίκιο τους στη χώρα τους», στον «Παγκόσμιο οργανισμό για τα δικαιώματα των δημάρχων» και στη «Διαγαλαξιακή επιτροπή αδικουμένων ανθρωπίνων όντων»!!!

Μα θα μας ρωτήσετε: «Υπάρχουν όλα αυτά»; Και μεις θα σας απαντήσουμε: 

«Γιατί υπάρχει ολομέλεια του Ελεγκτικού συνεδρίου;»…κι αν υπάρχει τι θα κάνει; 

Θα αναιρέσει την απόφαση ΕΠΤΑ δικαστών χωρίς να τους «Στείλει σπίτι τους» εάν ενήργησαν από δόλο εναντίον του δυστυχούς μας δημάρχου; Όχι βέβαια. Την «Αλήθεια» την αποδεικνύουν οι σεβάσμιοι δικαστές στην δωδεκασέλιδη τεκμηριωμένη απόφασή τους.

Διαζύγιο με την «Αλήθεια» έχει λάβει προ δεκαετιών ο κ. Γιαννακόπουλος ο οποίος, θέλει να νομίζει ότι επειδή είναι δήμαρχος μπορεί να λέει «Ότι θέλει»…

Και καλά εκείνος…οι «Άλλοι»; οι «Αρχάγγελοι της κάθαρσης»; οι «Εγγυητές της Νομιμότητας»; οι «Αδιάφθοροι διώκτες της Παρανομίας»; όλοι αυτοί που «Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» τι έκαναν ή τι θα κάνουν; 

Θα εξακολουθήσουν να παραμένουν σιωπηλοί συγκαλύπτοντας έτσι το μεγάλο αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο ή θα παραστούν την ημέρα της δίκης του εργολάβου κατά του Δήμου να δηλώσουν ότι αν κάποιος φταίει, Αυτός δεν είμαστε όλοι εμείς; 

Αυτό το παράδειγμα το οποίο ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο είναι που έχει συμβεί στην πόλη μας, δηλαδή το ουσιαστικό γεγονός ότι καλούνται οι απλοί πολίτες, οι απλοί εργαζόμενοι, οι απλοί φορολογούμενοι να πληρώσουν τις αμαρτίες των όποιων «Πονηρών» διοικούν, συνδιοικούν, συμπορεύονται και συγκαλύπτουν τις «Παρανομίες», τις «Τσαπατσουλιές» και τις «Κομπίνες» συμβαίνει σε όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους οι οποίοι λειτουργούν καθ’ εικόνα και ομοίωση με τις κυβερνήσεις που μας έχουν οδηγήσει στα οικονομικά «Τάρταρα».

Θα μας ρωτήσετε: «ε και τι να κάνουμε;». Δεν ξέρω για σας αλλά ο «Σχολιαστής» την ημέρα της δίκης θα είναι εκεί να κάνει παρέμβαση υπέρ των δημοτών γιατί εμείς τα χρήματα που πληρώνουμε τα βγάζουμε με κόπο και δύσκολα.  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση