Παρουσίαση της ανάπλασης της Αγ. Ιωάννου

0

 

Με ανακοίνωση της, η οποία δημοσιεύεται σε άλλη σελίδα του Σχολιαστή η παράταξη «Πόλη για τους Πολίτες»  του κ. Αντώνη Σιδέρη δεν παρέστη για λόγους που εξηγεί. Παρά την απουσία της μείζονος αντιπολίτευσης και την ουσιαστική απουσία της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών» ο επικεφαλής της οποίας κ. Γιάννης Σταθόπουλος παρέστη μεν αλλά είχε καταψηφίσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης – για λόγους οικονομικούς – στο Δημοτικό Συμβούλιο, σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στην συμμετοχή των συμπολιτών όσο και από πλευράς ουσιαστικής συμμετοχής με την υποβολή προς το προεδρείο συγκεκριμένων προτάσεων.

Στην εμπεριστατωμένη εισήγηση του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος εξήγησε ότι η ανάπλαση των πεζοδρομίων θα γίνει προς όφελος των πεζών κι ότι γι αυτό το λόγο η κεντρική οδός της πόλης μας θα μονοδρομηθεί από την κεντρική πλατεία προς το αμερικάνικο κολέγιο. Ο κ. Γιαννακόπουλος  είπε επίσης ότι η σημερινή είσοδος των οχημάτων από τη Λεωφ. Μεσογείων προς την πλατεία θα καταργηθεί με την πεζοδρόμηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου και η είσοδος θα γίνεται από τη σημερινή έξοδο της Αγ. Ιωάννου στην εκκλησία της Αγ. Παρασκευής.

Τις λεπτομέρειες για τις επιμέρους μελέτες ανέπτυξαν, ο καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ματθαίος Σανταμούρης, ο Αρχιτέκτων κ. Γιώργος Προβελλέγιος και ο Συγκοινωνιολόγος κ. Κώστας Ηλιόπουλος.

Τις απόψεις, ενστάσεις και προτάσεις τους κατέθεσαν για τη  Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία Πολιτών» ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, για την «Ανθρώπινη Πόλη» ο κ. Δημήτρης Αυγερόπουλος, για την Α.Κ.Ε.Π ο κ. Βασίλης Ζορμπάς, για την «αντίσταση» για την Αγ. Παρασκευή» ο κ. Ανδρέας Μπαλωτής για την «Πρωτοβουλία Ευθύνης» ο κ. Δημήτρης Αλεφαντής και εκ μέρους της ΕΝΕΒΑΠ ο κ. Μάκης Χάρχαρος.

Προτάσεις και απόψεις κατέθεσαν επίσης οι πρόεδροι διαφόρων συλλόγων και φορέων ενώ έντυπα γραπτών προτάσεων κατέθεσαν όσοι εκ των παρευρισκομένων πολιτών ήθελαν.

Τη συζήτηση συντόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Γριβέας ο οποίος έδωσε και διευκρινιστικές επί των θεμάτων απαντήσεις.

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση