«Ο λόγος στους πολίτες» από το Δήμαρχο, για πρώτη φορά στην πίτα του «Άη Γιάννη»

0
vavougios 1

 

Φέτος, μετά την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010 και την «Αλλαγή φρουράς» από τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο στον κ. Βασίλη Ζορμπά, το κλίμα της εκδήλωσης ήταν σαφώς πιο ήρεμο από προηγούμενες κι αυτό όχι γιατί έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα της πόλης αλλά γιατί η καινούργια διοίκηση του κ. Ζορμπά φέρει ακόμα το άρωμα της ελπίδας για μια καλύτερη Αγ. Παρασκευή σε επίπεδο οικονομικών, υποδομής, διαφάνειας κ.τ.λ. και διαθέτει «Ασυλία», για ένα μικρό χρονικό διάστημα ακόμα από τις κριτικές των διάφορων τοπικών συλλόγων και των κατοίκων της πόλης μας.

vavougios 1Τον κύκλο των ομιλητών άνοιξε, ο κ. Παναγιώτης Βαβουγϋιός, πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος θέλησε να μην κάνει εκτενή περιγραφή σε κάθε πρόβλημα της πόλης αλλά να αναφέρει κάποια από αυτά με λακωνικό τρόπο. 

Ο πρόεδρος του συλλόγου που είναι παράλληλα και εκλεγμένος πρόεδρος των συνταξιούχων Ελλάδος αλλά κι άλλων συλλόγων, γι’ αυτό κι άλλωστε τον αποκαλούν και «Πρόεδρο των προέδρων», αναφέρθηκε στην «Αθλιότητα», όπως χαρακτήρισε, της Αγ. Ιωάννου και την κατάντια της, στην αναγκαία μετεγκατάσταση της Τροχαίας από τα Γλυκά Νερά στην πόλη μας, στην ελλιπή αστυνόμευση των δρόμων της περιοχής του Αη Γιάννη τις βραδινές ώρες, στο θέμα των περιπτέρων και στο μεγάλο χώρο που καταλαμβάνουν, στα σπασμένα πεζοδρόμια και στο θέμα της ανέγερσης του Δημαρχιακού Μεγάρου για το οποίο χαρακτηριστικά είπε και τα εξής: «Θα πεθάνουμε όλοι οι παλιοί και δεν θα δούμε την τοποθέτηση της πλάκας στο Δημαρχείο όπου θα αναγράφεται από ποιο Δημοτικό Συμβούλιο ανεγέρθη ενώ το περιμένουμε εδώ και 35 χρόνια». 

Ο κ. Βαβουγϋιός αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των εγκαινίων του σταθμού Μετρό της «Αγ. Παρασεκυής» στην οδό Αγ. Παρασκευής χαρακτηρίζοντας την γεωγραφική του θέση του ως «Άνευ ουσίας» αφού βρίσκεται στο…Χαλάνδρι και οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας εξυπηρετούνται από τον σταθμό του «Νομισματοκοποείου».

 Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των οδών «Δροσίνη» και «Περικλέους» και τις υπογραφές που έχουν μαζευτεί από τουλάχιστον 700 κατοίκους οι οποίοι βρίσκονται σε «Μετωπική σύγκρουση» με την πρώην αντιδήμαρχο  κ. Καίτη Μοσχονά και τις κυκλοφοριακές «ρυθμίσεις» που έχει επιβάλει για εντελώς προσωπικούς και ψηφοθηρικούς λόγους  στις συγκεκριμένες οδούς όπως οι κάτοικοι καταγγέλλουν.

Τέλος ο κ. Βαβουγϋιός μίλησε για την κοπή της ελιάς, που είχε συμβολικά φυτέψει πριν από αρκετούς μήνες η «Ανοικτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής», στο πεζοδρόμιο έξω από το DaVinci  καταγγέλλοντας ότι αυτό το γεγονός συνέβη ώστε οι παρκαδόροι του συγκεκριμένου μαγαζιού να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.  

Επόμενος ομιλητής ήταν ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος εξέπληξε το κοινό διότι πρότεινε αντί να μιλήσουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, να προηγηθούν οι κάτοικοι με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις προς τον ίδιο. 

Το να προηγηθούν οι κάτοικοι με ερωτήσεις ή τοποθετήσεις σε μία εκδήλωση όπου παρίσταται σχεδόν όλο το Δημοτικό Συμβούλιο είναι κάτι πολύ λογικό αφού οι τοποθετήσεις των αιρετών κουράζουν τον κόσμο που παρακολουθεί και συνήθως αποχωρεί μετά από κάποια συγκεκριμένη ώρα. 

Τα όσα χρόνια καταγράφω τη συγκεκριμένη εκδήλωση, επί Δημαρχίας κ. Γιαννακόπουλου, ποτέ κάτι τέτοιο δεν είχε προταθεί…και είναι δικαιολογημένο το γεγονός ότι όλοι οι συνδημότες μας εξεπλάγησαν θετικά από την κίνηση του κ. Ζορμπά ο οποίος από νωρίς παρουσίασε δείγματα μιας νέας νοοτροπίας με την οποία θέλει να διοικήσει το Δήμο. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ζορμπάς ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του είναι η Αγ. Ιωάννου να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης, θέση που ανέκαθεν είχε η παράταξη του, και το σημαντικότερο ότι τα χρήματα του λογαριασμού των ΕΤΕΡΠΣ για τη χρηματοδότηση της «Ανάπλασης» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη χρηματοδότηση «Σουφλιά» θέτει σε νέες βάσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα και ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση της διοίκησης, της αντιπολίτευσης και του συλλόγου «Άγιος Ιωάννης» με τον εργολάβο θέτοντας στόχο το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο να έχει τεθεί ένα τέλος σ’ αυτό το ζήτημα. 

Επίσης ο κ. Ζορμπάς  αναφερόμενος στις κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας, δήλωσε ότι αυτές πλέον δεν θα σβήνονται αλλά θα πληρώνονται, ενώ για την τοποθέτηση του στίβου στο πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη δήλωσε ότι «είναι θέμα χρόνου»,  υποσχέθηκε για «δίκαιη  λύση» στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους κοντά στην πλατεία Ύδρας και τέλος κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ότι στη Β’ ζώνη Υμηττού δεν πρόκειται να υπάρξει «διάνοιξη δρόμων». 

Μετά από τον κ. Ζορμπά το λόγο πήρανε με τη σειρά που εκλέχθηκαν οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Ο τ. δήμαρχος κ. Γιαννακόπουλος απολογήθηκε για τα έργα και τις πράξεις των ημερών του θεωρώντας πως έκανε «και λάθη και σωστά» αλλά για το θέμα της Αγ. Ιωάννου εμφανίστηκε «αμετανόητος» δηλώνοντας ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί όπως ακριβώς «σχεδιάστηκε»… 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νίκη για την Αγ. Παρασκευή» κ. Γιάννης Σταθόπουλος επεσήμανε το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, δήλωσε ότι τα τελευταία 40 χρόνια δεν έχουν γίνει πολλές θετικές αλλαγές στην πόλη μας και έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου για εμπόριο ναρκωτικών στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής ζητώντας να βρεθεί λύση γι’ αυτό το πρόβλημα.

Από την «Λαϊκή Συσπείρωση» ο κ. Ανδρέας Γκιζιώτης αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας και στο γεγονός ότι ποτέ δεν έχει τεθεί επί της τράπεζας για το «πώς και γιατί» έχει φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η πόλη μας που κατά τη γνώμη του οφείλεται στο γεγονός ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές υπήρξαν αδρανείς και άβουλες σε πολλά ζητήματα. 

Τελευταίος μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αγ. Παρασκευή νέα εποχή – αδέσμευτη νέα πόλη» κ. Κώστας Κουβόπουλος ο οποίος κατηγόρησε τις ηγεσίες των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων» ότι ουδέποτε προσέφυγαν στις αρμόδιες δικαστικές και ελεγκτικές αρχές, όπως ο ίδιος έχει κάνει, για θέματα όπως το «Σιστοβάρη», την «Ανάπλαση της Αγ. Ιωάννου», το «Ασημακοπούλειο» κ.α. 

Επίσης ο κ. Κουβόπουλος χαρακτήρισε το έργο της «Ανάπλασης της Αγ. Ιωάννου» ως «Έργο μίζας» κι ότι όσο κι αν ο κ. Γιαννακόπουλος δηλώνει ότι «Αποπλανήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου» η παράταξη του είναι αποφασισμένη να μην αφήσει τους Αγιοπαρασκευιώτες να «πληρώσουν τα σπασμένα» αλλά τα χρήματα να καταλογιστούν σ’ αυτούς που το ψήφισαν.

Ο κ. Κουβόπουλος τέλος, ρώτησε το δήμαρχο για το «Που είναι» οι ορκωτοί λογιστές με τους οποίους ο κ.Ζορμπάς είχε δεσμευτεί ότι θα παραλάμβανε το Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μήπως οι ορκωτοί λογιστές πήγαν στο παλιό Δημαρχείο;» αναγκάζοντας τον κ. Ζορμπά να του απαντήσει ότι: « Οι ορκωτοί λογιστές θα μπουν στο Δημαρχείο όπως έχω δεσμευτεί…». 

 

  

 

 

 

    

 

                        

    

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση