Άλλο Δημότης κι άλλο «Ηλίθια».

0

Ως Δημότης Αγ. Παρασκευής, παρακολουθώ τα όσα διαδραματίζονται στην πόλη σ’ ότι αφορά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη νέου Δημάρχου.

Τον Γιάννη Σταθόπουλο, τον έχω συναντήσει μόνον σε κοινωνικές εκδηλώσεις, σε αντίθεση με τον Βασίλη Ζορμπά, ο οποίος στάθηκε ως γιατρός «δίπλα» στο παιδί μου σε αρκετές περιπτώσεις.

Χωρίς να μετέχω ενεργά, παρακολούθησα πολλές «κρίσιμες» για την πόλη εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες κινήθηκαν σε υψηλό επίπεδο Fairplay μεταξύ των δύο μονομάχων, ενώ οι συμπολίτες μου προσέρχονταν πάντα στις κάλπες με ηρεμία και νηφαλιότητα επιλέγοντας τον εκάστοτε Δήμαρχο με αυστηρά ηθικά και πολιτικά κριτήρια.

Η απόφαση των πολιτικών κομμάτων να μην δώσουν επισήμως «χρίσμα» σε έναν υποψήφιο, με εξαίρεση τους «μεγάλους» Δήμους, επέτρεψε τη δημιουργία παρατάξεων με στελέχη και μέλη από τον ίδιο πολιτικό χώρο.

Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την «απλή αναλογική» περιορίζει τις υπερεξουσίες του Δημάρχου και τον αναγκάζει να συνεργαστεί και με συμβούλους εκτός της παράταξης του για την υπερψήφιση κάθε πρότασης της παράταξης του.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών είναι γνωστά και μένει η τελική ψηφοφορία για την επιλογή του δημάρχου.

Δυστυχώς για πρώτη φορά, δεν υπήρξε ο απαραίτητος σεβασμός για την προσωπικότητα του «αντιπάλου», ενός αντιπάλου με τον οποίο σε λίγες ημέρες ο «νικητής» θα πρέπει να καθίσει στο τραπέζι του Δημοτικού συμβουλίου και να συναποφασίσουν για ενέργειες του «κοινού καλού».

Δυστυχώς για την πόλη, η συγκεκριμένη αναμέτρηση θυμίζει περισσότερο συνοικιακό καυγά παρά κατάθεση διαφορετικών απόψεων και προγραμμάτων για την λύση των προβλημάτων της πόλης.

Λάσπη, παραπληροφόρηση, χτυπήματα κάτω από ζώνη, συκοφαντίες και κάθε λογής χυδαιότητα, χρησιμοποιήθηκε για την πολιτική εξόντωση του «εχθρού».

Δεν υπάρχουν στην Δημοκρατία «εχθροί». Ο Δήμαρχος εκλέγεται επειδή οι πολίτες θεωρούν ότι είναι καταλληλότερος για να ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ την πόλη και όχι για να του αναγνωριστεί η «Χαρισματικότητα της προσωπικότητας» του ή η «Μοναδικότητα των ιδιαίτερων προσόντων» του, κι όποιος έχει την δεύτερη άποψη χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης.

Εάν ο υποψήφιος Δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο του, ως «ΥΠΗΡΕΤΗ» του Δημόσιου συμφέροντος, κι αν θέτει υποψηφιότητα έχοντας «Δεύτερες σκέψεις» στο πίσω μέρος του μυαλού του , τότε όχι μόνον δεν είναι κατάλληλος για να διοικήσει μια πόλη αλλά είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για την Δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Ας μην με θεωρείτε, ούτε εσείς, ούτε και οι συμπολίτες μου, «Ηλίθια», γιατί μόνον ένας/μια ηλίθιος/α θα πίστευε ότι υπάρχει «προβοκάτσια», η οποία αντί να κάνει «κακό» σ’ αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, στην πραγματικότητα τον ευεργετεί

Μάρθα Σ. Μπερή
π. Στέλεχος επιχειρήσεων, π. εκδότης «Σχολιαστή», δημότης Αγ. Παρασκευής.

Απάντηση