«Χρωστάμε» στα παιδιά μας την άμεση απόκτηση του οικοπέδου «Μακρή».

0
makrh

Την άμεση απόκτηση του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής κι ενός Νηπιαγωγείου, ζητούν με ψήφισμα τους οι Σύλλογοι Γονέων των Σχολείων Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Αγίας Παρασκευής.

Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι είναι απαραίτητη και αναγκαία η απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου:
Επειδή το «χρωστάμε»

— Στα παιδιά που σήμερα φοιτούν στα σχολεία της πόλης μας αλλά και στις μελλοντικές γενιές που έρχονται.

— Επειδή γνωρίζουμε την κατάσταση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων που έχουν υπερβεί κατά πολύ τη δυναμικότητά τους με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κινδύνους για την ασφάλεια και την καθημερινότητα των παιδιών μας.

— Επειδή οι απαραίτητες αίθουσες εκδηλώσεων, σίτισης και οι βιβλιοθήκες αποτελούν «όνειρο απατηλό» αφού έχουν μετατραπεί όλες σε αίθουσες διδασκαλίας.

— Επειδή ακόμα και αποθηκευτικοί ή βοηθητικοί χώροι μετονομάστηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας.

— Επειδή ακόμα και αίθουσα διδασκαλίας χωρίστηκε στα δύο! ως λύση ανάγκης στο οξύ πρόβλημα της στέγασης των μαθητών/ριών.

— Επειδή η σχολική στέγη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και τα παιδιά μας αναγκάζονται ακόμα και να καταφύγουν σε άλλους δήμους λόγω έλλειψης θέσεων.

— Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ οικόπεδο στην επάνω περιοχή οικόπεδο κι έτσι να καταδικάσουμε εσαεί τα σχολεία και τα παιδιά της πόλης μας.

Τέλος, καλούμε τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς συμβούλους καθώς και όλους τους φορείς της πόλης να συνταχθούν στη διεκδίκησή μας αυτή.

Απάντηση