Ξεκινά τον Γενάρη η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους.

0
Ανάπλαση Κοντοπεύκου

Ξεκινά τον Γενάρη του 2020, η υλοποίηση της ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους όπως αυτή είχε σχεδιαστεί από τη διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Αγίας Παρασκευής και της εταιρίας «Kontos Concreate ATE» την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στο τμήμα της οδού Αιγαίου Πελάγους από τη Λεωφόρο Μεσογείων προς και έως την οδό Ελβετίας μήκους 1,15 km και οι εργασίες που θα γίνουν αφορούν:

· Φθαρμένες και σπασμένες πλάκες,

· Κατεστραμμένα μερικώς ή ολοσχερώς πεζοδρόμια γύρω από τους κορμούς των δένδρων, τα οποία με το ριζικό τους σύστημα έχουν ανασηκώσει το επίπεδο βάδισης.

· Ράμπες εισόδου-εξόδου των οχημάτων που συνοδεύονται από επιπρόσθετο τμήμα σκυροδέματος επί του ρείθρου και εμποδίζουν την ομαλή ροή των όμβριων υδάτων στους δέκτες απορροής.

· Αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα της οδού, ο οποίος μετά από συνεχόμενες ασφαλτοστρώσεις παρελθόντων ετών χωρίς φρεζάρισμα έχει υπερυψωθεί σε πολλά σημεία, σχεδόν στο ίδιο ύψος με αυτό των πεζοδρομίων.

· Ανακατασκευή των πεζοδρομίων με βιοκλιματικούς κυβόλιθους,

· Διαμόρφωση διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ από βιοκλιματικές τσιμεντόπλακες,

· Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για  τη διασφάλιση της ορατότητας των διερχόμενων οχημάτων με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στις διασταυρώσεις,

· Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης,

· Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης και διαγράμμισή τους με ανακλαστική βαφή,

· Διαγράμμιση των διαβάσεων,

· Οριοθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης,

· Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED.

Οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους, μετά τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων και να υπενθυμίσουμε ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.300.000€ και μετά την έκπτωση του μειοδότη (60,06%), το τελικό ποσό της σύμβασης ανήλθε στις 570.193,31 €.

Τέλος, η διοίκηση του Γιάννη Σταθόπουλου είχε φροντίσει να εντάξει το έργο στο «Πράσινο Ταμείο» το οποίο θα καλύψει τις 417.023€, ενώ ο Δήμος από ίδιους πόρους θα καταβάλει το υπόλοιπο ποσό των 153.169 €.

Απάντηση