Τροπολογία της Ν.Δ απαλλάσσει τον Βασίλη Ζορμπά από πρόστιμο 21.735 ευρώ!

0
Βασίλης Ζορμπάς
Βασίλης Ζορμπάς

Εντός της ημέρας , θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα απαλλάσσει νυν και πρώην αξιωματούχους από πρόστιμα για την προεκλογική περίοδο του 2010.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία, ώστε να ψηφιστεί μαζί με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα «σβήνει» πρόστιμα ύψους 800.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε 87 υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του 2010 επειδή ΔΕΝ είχαν τηρήσει τον νόμο για την δήλωση των προεκλογικών τους δαπανών!

Σημειώνεται ότι το 2010 ήταν η πρώτη φορά εφαρμογής του νόμου 3870/2010, ο οποίος προέβλεπε τις διαδικασίες για τον έλεγχο των εκλογικών δαπανών και τον ανέθετε σε ειδική τριμελή επιτροπή η οποία διαπίστωσε μεταξύ άλλων λανθασμένες ή ελλιπείς δηλώσεις στα στοιχεία των εσόδων και των δαπανών.

Η μεγαλύτερη ποινή, που εκτός από πρόστιμο 50.000 ευρώ περιελάμβανε και έκπτωση από το αξίωμά του περιφερειακού συμβούλου, είχε επιβληθεί στον Γιάννη Δημαρά που είχε διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη «Άρμα Πολιτών».

Επίσης στον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος όταν βγήκαν οι αποφάσεις ήταν ήδη Υπουργός Υγείας, είχε καταλογιστεί το ποσό των 12.903 ευρώ, ενώ τα μεγαλύτερα σε αξία πρόστιμα είχαν επιβληθεί στον υποψήφιο δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Άγγελο Αποστολάτο (63.808 ευρώ) και τον τότε δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά (63.423 ευρώ).

Πρόστιμα είχαν καταλογιστεί επίσης στον πρώην δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο (50.000 ευρώ), στον υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνο Κουβόπουλο (40.807 ευρώ), στον πρώην δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο (26.468 ευρώ), στον νυν δήμαρχο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλο (24.946 ευρώ) και στον νυν δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά (21.735 ευρώ).

Τέλος, πρόστιμο 24.550 ευρώ είχε επιβληθεί και στον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος όταν βγήκαν οι αποφάσεις ήταν επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, δηλαδή της υπηρεσίας που ήταν αρμόδια και για την είσπραξή τους!

Πηγή: Ethnos.gr (5.3.2020) Αρης Χατζηγεωργίου

Σημ. Σχολιαστή.
Ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, που είχε ερωτηθεί αρκετές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο από την αντιπολίτευση για περιπτώσεις προστίμων σε δημότες… είχε απαντήσει ότι ούτε ο δήμαρχος ούτε η δημοτική αρχή μπορούσαν να επέμβουν, κι αυτό επειδή η επιβολή και είσπραξη των προστίμων γίνονται από τις υπηρεσίες του Δήμου και δεν μπορούσε να υπάρξει καμία πολιτική παρέμβαση…

Προφανώς για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η πληρωμή των προστίμων αφορά αποκλειστικά τους πολίτες και όχι τους «Σωτήρες του έθνους»…

 

Απάντηση