«Πανστρατιά» για να μη «χαθεί» ο σχολικός χώρος «Μακρή»!

0
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ
To σχολικό συγκρότημα ΜΑΚΡΗ

Αίτηση για άμεση εισαγωγή θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής με τίτλο: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την οριστική έγκριση των όρων Δανείου για την απόκτηση του οικοπέδου «ΜΑΚΡΗ» και την άμεση έναρξη διαδικασιών για την απαλλοτρίωση του» κατατέθηκε από 15 Δημοτικούς συμβούλους τεσσάρων Δημοτικών παρατάξεων.

Την αίτηση που κατατέθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 34859 υπογράφουν οι επικεφαλείς και οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «Νίκη των πολιτών Αγίας Παραασκευής» (Γιάννης Σταθόπουλος), «Νέα αρχή για την Αγ. Παρασκευή» (Γιώργος Οικονόμου), «Μια γενιά μπροστά» (Αλέξανδρος Μουστόγιαννης) και «Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή» ( Μελίνα Αλεφαντή).

Όπως είναι γνωστό, στις αρχές του 2019, είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο, η απόκτηση του χώρου των πρώην εκπαιδευτηρίων «Μακρή» για την ανέγερση Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου που θα κάλυπτε τις ανάγκες του Τσακού, της Νέας Ζωής και του Άη Γιάννη.

Ο συγκεκριμένος χώρος εκτάσεως 4,5 στρεμμάτων, είχε κριθεί κατάλληλος και μοναδικός για την ανέγερση σχολικών αιθουσών, αιθουσών που ΛΕΙΠΟΥΝ από την πόλη μας… και το τίμημα για την απαλλοτρίωση του χώρου είχε οριστεί από ανεξάρτητο εκτιμητή στα 3.000.000 ευρώ τα οποία ο δήμος θα δανειζόταν κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τράπεζα ή από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων.

Μετά τις δημοτικές εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, «άλλαξε ρότα» στο συγκεκριμένο θέμα και άρχισε να κάνει λόγο για «Αδικίες στην περιουσία των κληρονόμων» και για «Άρνηση των τραπεζών να δανείσουν τον Δήμο»… τη στιγμή που στο «Γραφείο Δημάρχου» είχε ήδη φτάσει έγγραφο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την «Γιούρομπανκ»!

Επειδή στην Αγ. Παρασκευή ΔΕΝ κατοικούν «Λωτοφάγοι» που «ξεχνούν την χθεσινή τους μέρα»… κι επειδή η διοίκηση Ζορμπά «κατάφερε» σε τρία χρόνια (2011 -2014) να «χάσει» περιουσιακά στοιχεία του Δήμου περισσότερα απ’ όσα είχαν χαθεί από ιδρύσεως του μέχρι τότε… ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών και κατακλύστηκε ο χώρος του Δημοτικού συμβουλίου από συμπολίτες μας.

Υπό την πίεση της γενικής κατακραυγής, το δημοτικό συμβούλιο επαναβεβαίωσε ομόφωνα την «βούληση» του για την απόκτηση του συγκεκριμένου χώρου, και η δημοτική αρχή απέστειλε προς όλες τις τράπεζες επιστολή με την οποία εκδήλωνε το ενδιαφέρον της για την σύναψη δανείου.

Από τότε, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς το δημοτικό συμβούλιο εκ μέρους του κ.Ζορμπά, αντίθετα προσπάθησε να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο «θέμα» που αφορούσε την πληρωμή «Νέου Εκτιμητή» ο οποίος βεβαίως με τα σημερινά δεδομένα θα ανέβαζε την αξία της αποζημίωσης σε απαγορευτικό για τον δήμο «ύψος» προς όφελος των κληρονόμων και το οποίο κατόπιν παρέμβασης της αντιπολίτευσης, (πρωτοστατούντος του πρώην αντιδημάρχου παιδείας Πάνου Γκόνη), αναγκάστηκε ν’ αποσύρει…

Παράλληλα, ξεκίνησε και η διάδοση «ψιθύρων» περί εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πλευράς του Αμερικάνικου κολλεγίου για την απόκτηση του χώρου με τίμημα κατά πολύ υψηλότερο των 3.000.000 ευρώ.

Επειδή η Αγία Παρασκευή είναι ένας δήμος ο οποίος έχει χάσει πολλούς προς απαλλοτρίωση χώρους… ένας δήμος ο οποίος ΔΕΝ διαθέτει σήμερα τις αναγκαίες για τους κατοίκους σχολικές αίθουσες… ένας δήμος ο οποίος διοικήθηκε πολλές φορές από δημάρχους «ευαίσθητους» προς το «δίκιο» των εργολάβων και των «κληρονόμων», αλλά «αδιάφορους» και «αναίσθητους» προς το «δίκιο» του δικαιώματος του παιδιού να μάθει γράμματα στεγαζόμενο σε ασφαλές και ανθρώπινο περιβάλλον, είναι σαφές ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χαθεί και ο χώρος «Μακρή».

Οι τέσσερις δημοτικές παρατάξεις που προχώρησαν στην πρωτοκόλληση του αιτήματος για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της απόφασης απόκτησης με δανειοδότηση του συγκεκριμένου χώρου, είναι βέβαιο ότι έχουν την συμπαράσταση της Ένωσης Γονέων, των συλλογικοτήτων και συλλόγων της πόλης και των κατοίκων.

Όμως αν οι απώλειες της περιόδου 2011 -2014 «συγχωρέθηκαν» κι αν οι δικαιολογίες «Δεν ήξερα»… «Δεν μου είπαν»… και «Δεν θυμάμαι»… έγιναν «αποδεκτές», σε πιθανή απώλεια του συγκεκριμένου χώρου ΔΕΝ θα ισχύσει το ίδιο.

Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να ενεργούν στο συγκεκριμένο θέμα σε βάρος του συμφέροντος του Δήμου και των πολιτών… όσοι θα παραβούν το καθήκον τους, είτε από αμέλεια, είτε από δόλο… όσοι προσπαθήσουν να κάνουν προσωπική πολιτική αγνοώντας τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου… θα κληθούν ν΄ απολογηθούν για τις βλαπτικές προς το δημόσιο συμφέρον πράξεις τους.

Απάντηση