Από 13% σε 40% η κάλυψη της Αγίας Παρασκευής σε αντιπλημμυρικά έργα.

0
Από 13% σε 40% η κάλυψη της Αγίας Παρασκευής σε αντιπλυμμηρικά έργα.
Από 13% σε 40% η κάλυψη της Αγίας Παρασκευής σε αντιπλυμμηρικά έργα.

Από το 2014 το δίκτυο αγωγών ομβρίων της Αγίας Παρασκευής τριπλασιάστηκε ανεβάζοντας την κάλυψη της από 13% σε 40%, με αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 8εκ.€, που προστατεύουν τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών.

Η κάλυψη επετεύχθη με την ολοκλήρωση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου αγωγών ομβρίων , στην οδό Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο, προϋπολογισμού 4,3 εκ. ευρώ, που είχε ξεκινήσει στις 2 Μαΐου 2017.

Το έργο, που κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, περιλάμβανε τις οδούς Θήρας,Τσιμισκή, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Πλαταιών, Δημοσθένους, Γούναρη, Πατρόκλου και Δραγατσανίου στο Κοντόπευκο, Καραϊσκάκη, Μπουμπουλίνας και Μεγ. Σπηλαίου στον Τσακό, Θερίσου, Θεσσαλονίκης, Σάμου και Υμηττού στα Πευκάκια.

Σημειώνουμε ότι σε κάθε οδό μετά την ολοκλήρωση των αγωγών ακολούθησε καθολική ασφαλτόστρωση.

Συγκεκριμένα εκτός από το προαναφερόμενο έχουν κατασκευαστεί έργα ομβρίων με καθολική ασφαλτόστρωση στις οδούς Πεντέλης, Χίου και Ολυμπίας στο Κοντόπευκο στις οδούς Παπανδρέου και Αγ. Αναργύρων στα Πευκάκια και στις οδούς Βορρά και Γραβιάς στον Αι Γιάννη. Επίσης δημοπρατήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου νέο έργο ομβρίων στις οδούς Σπάρτης, Γραβιάς, Αιγαίου Πελάγους και Αμαρυλλίδος στον Αι Γιάννη, Καλαβρύτων στον Τσακό και Λαχανά, Χ. Πόγκα και Αλκιβιάδου στο Κοντόπευκο.

Τέλος εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, μετά από αίτημα του Δήμου, νέο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο ομβρίων σε 15 οδούς στα Πευκάκια (Επαμεινώνδα, Καραγάτση, Βρεττάκου, Χρυσοβαλάντου, Αριστοφάνους, Λουκή Ακρίτα Φθιώτιδος, Ορχομενού, Τυρνάβου, Αταλάντης, Μακαρίου, Αγαπήνωρος, Κρήτης, Κάδμου και Αγίας Θέκλας).

Απάντηση