Απορρίφτηκε από την «Αντιπολίτευση» και δεν θα ισχύσει για το 2019 η πρόταση της Διοίκησης για μείωση των Δημοτικών τελών!

0
Γεράσιμος Βλάχος - Γιάννης Σταθόπουλος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018, η διοίκηση του δήμου, πρότεινε προς το σώμα την ψήφιση μείωσης των Δημοτικών τελών Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας των οικιών κατά 3%, μείωση κατά 40% για τα καταστήματα μέχρι 150 τετρ. μέτρα και 8,8% για καταστήματα από 150 έως 600 τ.μ. μετά από σχετική πρόταση της Ένωσης Εμποροβιοτεχνών Αγ. Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ).

Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος, σε σχετική ερώτηση του «Σχολιαστή», χαρακτήρισε αυτήν την πολιτική απόφαση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ως «Πλήγμα» για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Πόλης.

Κι επεσήμανε ότι αυτού του είδους η «αντιπολιτευτική τακτική» είναι πολιτικά «Μικρόψυχη» και δεν συνάδει με τα οράματα της αυτοδιοίκησης του 21ου αιώνα.

Η πρόταση μας, συνέχισε ο δήμαρχος, έλαβε 16 ψήφους και όχι 17 που ήταν απαραίτητοι για να «περάσει», αφού την καταψήφισε με διάφορες δικαιολογίες και «επιχειρήματα» η παράταξη του Βασίλη Ζορμπά, η παράταξη που εκπροσωπεί το Κ.Κ.Ε στον Δήμο, και του Γιάννη Μυλωνάκη, ενώ απουσίαζε η παράταξη του Βασίλη Γιαννακόπουλου και ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Από τους παρόντες ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους την υπερψήφισε μόνο ο Αλέξης Μουστόγιαννης.

Η διοίκηση μας, κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος, έχει μειώσει την τελευταία τετραετία τα Δημοτικά τέλη κατά 12% , η Αγ. Παρασκευή συγκαταλέγεται στους Δήμους που εισπράττουν τα χαμηλότερα τέλη στην Βορειοανατολική Αττική και όλοι θα κριθούμε πολύ σύντομα από κατοίκους και καταστηματάρχες για τη στάση μας στα μεγάλα θέματα της πόλης.

Απάντηση