Μια απαλλοτρίωση με άρωμα «Μπαρμπίκα»

0
kritikid02

 

Μιλώντας προς τους δημοτικούς συμβούλους, ο δικηγόρος του συμπολίτη μας κ. Παναγιώτης Τσιλιμιδός επεσήμανε ότι στο συγκεκριμένο χώρο ο οποίος απέχει λίγα μέτρα από το πάρκο Νεαπόλεως δεν συνέτρεχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί «Χώρος πρασίνου»…κι ότι τελικά οι απειλές των εργολάβων προς το πελάτη του Σπύρο Ελευθεράτο, ότι το οικόπεδο του θα γινόταν παιδική χαρά, επαληθεύτηκαν αφού η διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου είχε προχωρήσει στη διαδικασία δέσμευσης του συγκεκριμένου οικοπέδου λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές του 2010! και μάλιστα  χωρίς να  έχει προβλεφθεί σχετική πίστωση και «Κωδικός» για τη συγκεκριμένη απαλλοτρίωση στον προϋπολογισμό του 2010!!

Μετά τις αιτιάσεις του κ.Τσιλιμιδού, ο τέως αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστας Κρητικίδης ζήτησε από τον κ. Ελευθεράτο να κατωνομάσει αυτούς που τον απειλούσαν! για να εισπράξει την απάντηση του προέδρου ότι: « Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι αίθουσα δικαστηρίου». 

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς είπε πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του, ζήτησε και τον συνάντησε ο κ. Ελευθεράτος κι ότι όταν άκουσε αυτά που του κατάγγειλε, «Έπαθε πλάκα» όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί θεώρησε απαράδεκτο κι ανήθικο το γεγονός να πηγαίνουν κάποιοι να «φάνε» του «Φτωχού τ’ αρνί»…

Η τοποθέτηση αυτή του δημάρχου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σταθόπουλου ο οποίος είπε ότι σε περιπτώσεις απαλλοτρίωσης γης για τη δημιουργία χώρων πρασίνου, θα πρέπει να μην ζημιώνονται οι ιδιοκτήτες αλλά να πληρώνονται άμεσα , ακόμη και με ενδεχόμενη λήψη δανείου κι ότι δεν θα έπρεπε ένα τόσο σημαντικό θέμα να τίθεται από το δήμαρχο στον άξονα  «Ηθικού κι ανήθικού».

Ο κ. Γκιζιώτης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Σταθόπουλο ζητώντας να υπάρχει μία πολιτική κι ένας σχεδιασμός για τις «Απαλλοτριώσεις» κι ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις με «Συναισθηματικά» κριτήρια. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, πολιτικός μηχανικός και κατά δήλωσή του ελεύθερος επαγγελματίας που ασχολείται με ανέγερση πολυκατοικιών Κώστας Κρητικίδης που έλαβε στη συνέχεια το λόγο από την παράταξη των «Μαζί», είπε  ότι ξαφνιάστηκε από την τοποθέτηση του δημάρχου ο οποίος εμφανίστηκε να μην έχει πολιτική για τους κοινόχρηστους χώρους… ότι η Νέα Ζωή είναι μία περιοχή με μεγάλη έλλειψη κοινοχρήστων χώρων… ότι κανείς δεν θέλει να «Φάει» το οικόπεδο κανενός… κι ότι με τη στάση του αυτή ο δήμαρχος όπλιζε το οπλοστάσιο του ιδιοκτήτη στον αγώνα του να κερδίσει την προσφυγή κατά της απαλλοτρίωσης που είχε γίνει… επεσήμανε ότι η μη εγγραφή της συγκεκριμένης απαλλοτρίωσης στον προϋπολογισμό του 2011 αποτελούσε για το δήμαρχο και τη διοίκηση «Σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» και τέλος προέτρεψε τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου να σταματήσει να τον κοιτάει με μίσος!!! γεγονός που πυροδότησε ένταση αφού ο συμπολίτης μας του απάντησε ότι: « Τον κοιτά με αγάπη κι ότι αναγνώρισε τη φωνή του ως μία από τις φωνές που τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν»!

kritikid02Ο κ. Κρητικίδης εκτός εαυτού, άρχισε να φωνάζει  προς το προεδρείο ότι θίγεται η τιμή και η υπόληψη του όταν ο ιδιοκτήτης λέει ότι αναγνώρισε τη φωνή του και ζήτησε από τον πρόεδρο να φωνάξει την αστυνομία για να υποβάλει μύνηση. 

Παρεμβαίνοντας κατευναστικά ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του οικοπέδου, δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν είχε προσβάλει τον κ. Κρητικίδη… ενώ ο συμπολίτης μας κ. Ελευθεράτος δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα με τον κ. Κρητικίδη κι ότι τον κοιτούσε με την ίδια αγάπη που κοιτούσε και μια πινακίδα περί ανεγέρσεως οικοδομών που υπήρχε κοντά στο σπίτι του! 

Αυτή η δήλωση επανάφερε  τον κ. Κρητικίδης «εκτός εαυτού» και σε έξαλλη κατάσταση είπε προς τους δημοτικούς συμβούλους, ότι ο κ. Ελευθεράτος είχε δήλωσε ρητά ότι αναγνώρισε τη φωνή του σε αυτές που του τηλεφωνούσαν, τον απειλούσαν και τον εκβίαζαν κι ότι όταν είπε ότι δεν έχει τίποτα εναντίον του ανέφερε και μία συγκεκριμένη πινακίδα στην οποία αναφέρεται το όνομά του αφού είναι εκείνος ο μηχανικός ο οποίος έχει εκδώσει άδεια ανέγερσης οικοδομής. 

Επακολούθησε Χάος με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητά για μια ακόμη φορά να σταματήσει η ηχογράφηση των πρακτικών! Και προτρέποντας τον κ. Κρητικίδη να καλέσει ο ίδιος   την  αστυνομία, αφού είναι γνωστό ότι εκ του Νόμου στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου απαγορεύεται η είσοδος αστυνομικών οργάνων… 

Όταν ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία, ο λόγος δόθηκε και πάλι στον κ. Κρητικίδη ο οποίος κατήγγειλε τον πρόεδρο κ. Βουτσινά ότι δεν τον προστάτευσε, ότι δεν τον αγγίζει τίποτα από την συγκεκριμένη υπόθεση…ότι από το 1982 υπηρετεί με ευσυνειδησία  το Δήμο όσο κανένας άλλος… κι ότι απαντώντας στο ερώτημα: γιατί επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος χώρος για απαλλοτρίωση κι εκείνος θα απαντούσε αντιστρέφοντας την ερώτηση και λέγοντας: «Πόσα πήρε ο Ζορμπάς για να αποδεσμεύσει το οικόπεδο… γιατί αυτό είναι το αντίστοιχο… γιατί τα περισσότερα λεφτά, τόνισε με έμφαση ο κ. Κρητικίδης, δεν «Πέφτουν» στην δέσμευση αλλά στην αποδέσμευση… και κατέληξε λέγοντας ότι οι όλες οι απαλλοτριώσεις που είχε κάνει η διοίκηση Γιαννακόπουλου ήταν νόμιμες». 

Η τοποθέτηση αυτή όπως ήταν φυσικό έβγαλε εκτός εαυτού τον δήμαρχο ο οποίος είπε ότι είναι γνωστές οι διοικήσεις παλαιοτέρων ετών οι οποίες άφησαν την Αγ. Παρασκευή χωρίς χώρους πρασίνου για να εξυπηρετηθούν εργολαβικά συμφέροντα.

«Αυτά τα γνωρίζει όλη η πόλη, είπε ο κ. Ζορμπάς, όπως γνωρίζει επίσης τα χιλιάδες ελεύθερα στρέμματα που έχτισαν οι εργολάβοι και γι’ αυτό δεν απαλλοτριώθηκαν… κι είναι γνωστό κ. Κρητικίδη ότι είναι «Κολλητοί» σας όλοι αυτοί…»!

Στο σημείο αυτό επακολούθησε και πάλι χάος με τον κ. Κρητικίδη να αποκαλεί το δήμαρχο  «Καραγκιόζη» και να τον στολίζει με διάφορα άλλα «Κοσμητικά» επίθετα και «Γαλλικά» και το δήμαρχο να του απαντά ότι: «Ντρέπομαι για την κατάντια σου…αυτό που κάνεις είναι κατάντια αλλά σε αντιλαμβάνομαι διότι σήμερα αποκαλύφθηκε σ’ αυτή την αίθουσα τι σενάριο παίχτηκε για να γίνει αυτή η απαλλοτρίωση»!!

Μετά τους διαλόγους αυτούς αποχώρησαν ο κ. Κρητικίδης και η παράταξη του κ. Γιαννακόπουλου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον τ. αντιδήμαρχο, η παράταξη του κ. Σταθόπουλου και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος. 

Ο κ. Γκιζιώτης δια του εκπροσώπου της ζήτησε από το δήμαρχο να διευκρινίσει αυτά που είπε ρωτώντας τον αν πραγματικά τα εννοούσε και τι στοιχεία διέθετε για την καταγγελία ύπαρξης συμπαιγνίας διότι η παράταξη του μπορεί να είχει ενδείξεις ή υποψίες για κάποιες περιπτώσεις αλλά αφού δεν υπήρχαν  αποδείξεις δεν μπορoύσε να προσάψει κατηγορία σε κανέναν… για να λάβει την απάντηση του δημάρχου ο οποίος του είπε ότι: «Πολιτικά λέει τα ίδια με εκείνον κι ότι αποτελεί συμπαιγνία το γεγονός ότι από το 1982 μέχρι σήμερα δεν έχουν απαλλοτριωθεί χώροι πρασίνου για να μπορούν να χτίζουν ελεύθερα οι εργολάβοι…».

 Μετά την τοποθέτηση αυτή του δημάρχου ο κ. Γκιζιώτης δήλωσε ότι η παράταξη του θα αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη για το επίπεδο στο οποίο είχε «πέσει» το Δημοτικό συμβούλιο.

Τελικά οι σύμβουλοι της διοίκησης  ψήφισαν  την ανάκληση της τροποποίησης του χαρακτηρισμού του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου ως «χώρου πρασίνου». 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση