Έκλεισε το DaVinci Αγίας Παρασκευής. Για απλήρωτα ενοίκια και απλήρωτους εργαζόμενους μίλησε ο Γιάννης Σταθόπουλος.

0
«Το DaVinci Αγίας Παρασκευής έκλεισε.. υπάρχει μία νέα κατάσταση» ισχυρίστηκε ο Ανδρέας Γκιζιώτης,

Στην μεγαλεπήβολη σιδερένια είσοδο του DaVinci Αγίας Παρασκευής τοποθετήθηκε την τελευταία εβδομάδα μία ανακοίνωση σε λευκή κόλλα που γράφει «Κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης».

Το κατάστημα, που θυμίζει καθημερινά την ατιμία που δέχθηκε η βούληση του διαθέτη και τις παρανομίες που διαπράχθηκαν όπως η ισοπέδωση του εθνικού κληροδοτήματος της βίλας του αείμνηστου ευεργέτη Αθανασίου Σιστοβάρη και η καταστροφή του περιβάλλοντος χώρου, έκλεισε προσωρινά όπως η διοίκησή του αναφέρει.

«Το DaVinci έκλεισε.. υπάρχει μία νέα κατάσταση» ισχυρίστηκε ωστόσο ο Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2018.

Ο κ. Γκιζιώτης δήλωσε ότι ο Δήμος οφείλει να είναι σε «επαγρύπνηση» το επόμενο τρίμηνο γιατί έχει λόγο στο χώρο, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ρώτησε να μάθει για το κατά πόσο η υπόθεση του Δήμου με τον εργολάβο κ. Λάμπρο Σαμουρέλη έχει φτάσει στον Άρειο Πάγο.

Για την ιστορία, η παράταξη του Γιάννη Σταθόπουλου πριν από ενάμιση χρόνο είχε εισάγει και υπερψηφίσει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για την άρση άδειας λειτουργίας του DaVinci μετά από σχολαστικό υπόμνημα του δικηγόρου Κώστα Μπάκα.

Η διοίκηση της εν λόγω επιχείρησης προσέφυγε στη συνέχεια κατά της απόφασης όπου και δικαιώθηκε (περισσότερα εδώ) από τη γενική διεύθυνση εσωτερικής λειτουργίας της αποκεντρωμένης διοίκησης αττικής. Η απόφαση της αποκεντρωμένης δεν έχει ακόμα καθαρογραφθεί με αποτέλεσμα την αναμονή στην εν λόγω υπόθεση

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος εξήγησε ότι η διεκδίκηση του Δήμου για την άρση των κατασκευών που είχε προβεί ο κ. Σαμουρέλης και την επαναφορά του κτήματος στην προτέρα μορφή του είναι υπόθεση που θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο. Αναλυτικότερα μετά την απόρριψη του εφετείου για δικονομικούς λόγους – καθότι είχε θεωρηθεί αόριστη η υπόθεση -, ο Δήμος μέσω του νομικού κ. Μπάκα επανέφερε το ζήτημα θέτοντάς το στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της εφετειακής απόφασης.  Ο . Σταθόπουλος εξιστόρησε ότι ο αντίδικος την τελευταία φορά είχε ζητήσει αναβολή λόγω αλλαγής – της τελευταίας στιγμής –  της νομικού που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η επόμενη δικάσιμη έχει οριστεί για τις 21 Φεβρουαρίου 2018 και κατά συνέπεια το «κλείσιμο» του DaVinci δεν οφείλεται στις νομικές κινήσεις του Δήμου.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Δήμαρχος ο ίδιος είχε ενημερωθεί ότι οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι, ενώ για χρόνια δεν καταβάλλονταν και τα ενοίκια προς τον ιδιοκτήτη κ. Σιστοβάρη (ανιψιό του ευεργέτη) από τον ενοικιαστή κ. Λάμπρο Σαμουρέλη.

Ο κ. Σταθόπουλος προχώρησε και σε μία ακόμα αποκάλυψη επισημαίνοντας ότι οι μέτοχοι της επιχείρησης – εταιρείας είναι στα «μαχαίρια». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος δήλωσε ότι μέτοχος του καταστήματος που δεν ήταν ενημερωμένος για το «λουκέτο» που ανακοινώθηκε, ρώτησε το Δήμαρχο αν αυτό σχετίζεται με τις νομικές διαδικασίες που είχε κινήσει ο Δήμος.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την έλλειψη επικοινωνίας και σχέσεων μεταξύ των μετόχων, ενώ το «προσωρινό κλείσιμο» εφόσον γίνει «μόνιμο» αλλάζει το status quo της διεκδίκησης του Δήμου. Ήδη Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκτός μικροφώνου, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο μιλούσαν για ανεύρεση νέων τρόπων απόκτησης του εθνικού κληροδοτήματος, πριν το 2025, όπως έχει ορίσει ο διαθέτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ