DaVinci: Που χάλασε η διαπραγμάτευση κύριε Δήμαρχε ;

0
agia paraskevi polimas logo

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/1/2017, συζητήθηκε η πρόταση του κ. Σταθόπουλου για να αφαιρεθεί η άδεια του πολυχώρουDAVINCIεπί της Αγίου Ιωάννου. Η πρόταση του Δήμαρχου στηρίχθηκε σε νομική γνωμοδότηση της οποίας εκ των προτέρων είχε καθορίσει τον στόχος της. Δηλαδή να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας. Σε αυτή τη μαραθώνια συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά, και πολλά δεν ακούστηκαν καθόλου.
Στο σκέλος του κληρονομικού δικαίου η γνωμοδότηση ήταν σαφέστατη: Το κληροδότημα δεν κινδυνεύει να «χαθεί» και ότι το 2025 θα περιέλθει σύμφωνα με την διαθήκη στην κυριότητα του Δήμου.
Στο σημείο αυτό η γνωμοδότηση απογοήτευσε τουςτρομολάγνουςοι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια επικαλούντο ως κύρια αιτία των δικαστικών αγώνων τον κίνδυνο να χαθεί η κληρονομιά. Επίσης καθίσταται σαφές ότι μέχρι το 2025 ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα επ΄αυτού.
Ο μόνος τρόπος για να αφαιρεθεί η άδεια ήταν πλέοννα στοιχειοθετηθεί εκ μέρους του γνωμοδοτούντος η άποψη, ότι οι εργασίες που έγινανκαι διαμορφώθηκε το κτίριο στη σημερινή του μορφήυπερέβησαντην έννοια της τακτικής διαχείρισης καιως εκ τούτου παραβίασαν την βούληση του Διαθέτη.
Σαν απάντηση σε αυτή την άποψη, θα παραθέσωαυτολεξεί τιςπαραγράφους της διαθήκης του αείμνηστου Σιστοβάρη που αναφέρονται στο συγκεκριμένο κληροδότημα αφαιρώντας για ευνόητους λόγους ονόματα.
Κ) στον ανεψιόν……… και …….. επίσης ανεψιόν μου όντας πρωτότοκοι και συνεχισταί του ονόματος Σιστοβάρη κληροδοτώ το εν Αγία Παρασκευή και επί οδού Αγίου Ιωάννου 15 διώροφονοικίαν μου, ως εξής:
ΙΑ) Θα γίνει κλήρωση και στον μεν, το κάτω= πρώτον όροφον μετά του υπογείου στον δε, τον δεύτερον όροφον μετά της ταράτσας χρήσιν του —–θα κάμουν αμφότεροι χωρίς προστριβάς αλλά με αγάπην και ομόνοιαν.
Να τιμηθεί το όνομα Σιστοβάρη στην περιοχήν αυτήν.
Δεν πρέπει να πικραθούν αι θυγατέρες μου διότι το κτήμα αυτό πρέπει να μείνη ως κτήμα Σιστοβάρη όπως ανέκαθεν ήτο γνωστόν.
Μετά την πάροδο 50 ετών το κτήμα θα περιέλθη στην κοινότητα Αγίας ΠαρασκευήςΑττικής.
ΙΒ) Θα το ονομάσηεντοιχίζουσα μια εις εμφανές σημείονμαρμαρίνην πλάκα με το όνομα <<Σιστοβάρη>>.
Θα φροντίση το ΔημοτικόνΣυμβούλιον δια την καλλιτέραν και αξιοπρεπή εκμετάλευσιν του, ώστε οι πόροι να διατίθενται εις φιλανθρωπικούς σκοπούς με πνευματικό περιεχόμενον, τοιούτους.
Παρακαλώκάθε αναγνώστη δύσπιστο ή καλόπιστο, έχοντας υπόψη την παραπάνω επιθυμία του αείμνηστου Σιστοβάρηόπως τη διατύπωσε χειρόγραφα ο ίδιος, να βρει πού και πώς η σημερινή εμφάνισητου κτιρίου παραβιάζει τη βούλησή του.
Για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών πρέπει να αναφέρουμε ότι:
Πριν την σημερινή μορφή του κτιρίου, είχε προηγηθεί από τον προηγούμενο ενοικιαστή η κατασκευή προσθήκης170 μ2 περίπου. Εκεί δεν υπήρχε παραβίαση της βούλησης του διαθέτει. Τι απαντούν οι τιμητές.
Τοκτίριο δεν είχε και δεν έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.
Δεν υπάρχει κανένα έγγραφοαπό την πολεοδομία που να πιστοποιεί παραβάσεις και δεν είχε γίνει τότε καμιά καταγγελία στην αστυνομίαγια παράνομες ενέργειες-εργασίεςαπό κανέναν ώστε να υπάρχουν στοιχεία για τους μετέπειτα ισχυρισμούς τους.
Τι έκαναν τότε οι αρχές του Δήμου, που ήτανο σημερινός Δήμαρχος ως αντιπολίτευση;Με ποιόν τρόπο προστάτευσε τα συμφέροντατου Δήμου;Και ας μην πει «δεν ήξερα». Διότι το θέμα το γνώριζε.
Ερώτηση:
Συμμετείχατεκαι εσείςΝΑΙ ή ΟΧΙ στις συζητήσεις με θέμα το πώς θα διαμορφωθεί το «νέο κτίριο» και σε πόσα τετραγωνικά μέτρα. Για πιο λόγο χάλασε η διαπραγμάτευση κύριε Δήμαρχε;Όλοι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται ως τιμητέςκαι προστάτες των συμφερόντωντου Δήμου, κατά την διάρκεια των γεγονότων ήταν εδώ, στην Αγία Παρασκευή καιδιαπραγματεύονταντην τύχη του συγκεκριμένου κτιρίου. Συζητούσαν μεταξύ τους για τη μορφή και την έκταση που θα έπαιρνε το «νέο κτίριο». Και παρουσιάζονται σήμερα ως Ρομπέν της Αγίας Παρασκευής που θα απελευθερώσουν το λαό από τοDAVINCI!Αυτά είναι αστειότητες.
Οφείλουννα απαντήσουνμε ειλικρίνεια στην παραπάνω ερώτηση και να αφήσουν την υποκρισία για τους εύπιστους.
Παρακαλώ τον αρχηγό της παράταξης που επιμένει με συνέπεια την ίδια άποψη καιέχει ενημερώσει εμάς τους νεότερους δημοτικούς συμβούλουςγια όλες αυτές τις λεπτομέρειες, στις συνεδριάσεις του ΔΣ και με τον οποίο μπορεί να έχουμε διαφορές ως προς τον τρόπουλοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, ναενημερώσειμε κάθε λεπτομέρεια τους κατοίκους της πόλης μας, για τη στάση και τις τότε ενέργειες των σημερινών ΤΙΜΗΤΩΝ.
Κλείνοντας την παρέμβασή μου οφείλω και εγώ με την σειρά μου να εξηγήσωότι η ψήφος «ΑΠΕΧΩ» είναι καθαρά ΑΡΝΗΤΙΚΗ ψήφος και δεν ξεφεύγει από την ουσία, που ήταν να μην αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης. Ήταν μια τακτική κίνηση που αποφασίσαμε, προσπαθώντας να προβλέψουμετην νομικήεξέλιξη του θέματος για τυχόν ΄΄παρανομίες΄΄!
Κύριε Δήμαρχε χρησιμοποιήσατε ως δικαιολογία την νομιμότητα. Ξεφύγατε όμωςκαι από αυτή καθεαυτή την κατεύθυνση που σας έδωσε ο νομικός σύμβουλος, που εσείς διαλέξατε, βάζοντας στην άκρη την προστασία των συμφερόντων του Δήμου αλλά ικανοποιήσατετις επιθυμίες μιας μικρής μειοψηφίας φίλων σας. Αφαιρέσατε την άδεια λειτουργίας μιας επιχείρησης, δείχνονταςαναλγησία για τους εργαζόμενους.
Επικαλεσθήκατε την νομιμότητα εσείς που σε πολλές περιπτώσεις την παραβιάσατε κατάφορα με αποκορύφωμα την εκτέλέση εργασιών σε δασική έκταση. Παρανομία που την διαπίστωσε και κατήγγειλε ηπολεοδομία.
Όχι άλλη υποκρισία.
«Ουδέν Κακό Αμιγές Καλού» όμως. Αποδείξατε στη πράξη για άλλη μια φορά τα δύο τελευταία χρόνια ότι οι λέξεις, κοινωνική ευαισθησία, δημοκρατία δεν έχουν σχέση με την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, πιστός στρατιώτης του οποίου είσθε.
Εάν υλοποιηθεί η τωρινή σας απόφαση, θα συνδέσετε το όνομά σας και την ιστορία σας με το πέμπτο κατά σειρά έγκλημα κατά της πόλης μας, των εκάστοτε δημοτικών αρχών, στα τρία των οποίων έχετε βασική ευθύνη δηλ. Την περιφερειακή Υμηττού, το ΜΕΤΡΟ και τώρα την μετατροπή τουDAVINCI σε σκελετό-χαβούζα πάνω στον εμπορικότερο δρόμο της πόλης, (τα άλλα δύο είναι η Βίλα Ιόλα και το κολυμβητήριο).

Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
Δημοτικός Σύμβουλος
Αντιπρόεδρος Οικ. Επιτροπής
Υποστράτηγος ε.α