Ο χώρος του «Λυκείου Μπαρμπίκα» να γίνει σχολείο

0

 

“Τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτοφανών γεγονότων στην περιοχή μας.

Το ιστορικό Λύκειο Μπαρμπίκα, που από το 1998, είχε κριθεί κατάλληλο και αναγκαίο από τον Ο.Σ.Κ για τη λειτουργία διδακτηρίων Β/βάθμιας Εκπαί¬δευσης και βρισκόταν στη φάση απαλλοτρίωσης, κατεδαφίστηκε “εν μια νυκτί” και με… άδειες κατεδάφισης και οικοδομής από την Πολεοδομία, οι ιδιοκτήτες του προχωρούν, με ταχείς ρυθμούς, στην ανέγερση τεσσάρων μεγάλων πολυκατοικιών.

Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων, των ενδιαφερομένων φορέων (ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ κ.α.) και δημοτικών συμβούλων, που σε κοινή τους σύσκεψη απαίτησαν την άμεση αναστολή των οικοδομικών εργασιών, τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων και την ανάκληση της άδειας οικοδόμησης, καθώς και η αντίστοιχη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην έκτακτη συνεδρίαση του, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, είχαν αποτέλεσμα: Η Νομάρχης Αθηνών υπέγραψε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών στον συγκεκριμένο χώρο για τρεις μήνες.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, επισημαίνοντας τις ευθύνες του Ο.Σ.Κ, της Πολεοδομίας της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγ. Παρασκευής, εκτιμά ότι οι επόμενοι 3 μήνες είναι καθοριστικής σημασίας για να εκφραστεί, στην πράξη, η ευαισθησία όλων των αρμόδιων φορέων για την απαλλοτρίωση του χώρου και την ανέγερση διδακτηρίου για τη στέγαση των παιδιών του Σ.Ε.Κ.-Τ.Ε.Λ. (ΤΕΕ) Αγίας Παρασκευής, που σήμερα συνωστίζονται σε κακής ποιότητας μισθωμένο κτίριο.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δηλώνει ότι, πιστή στις προγραμματικές της θέσεις, είναι και θα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της αγωνιστικής διεκδίκησης κάθε αιτήματος που βελτιώνει και προάγει τη ζωή και τη μόρφωση των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής.”

 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση