Δεύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου αλλά αθλητισμός και πολιτισμός στα χώματα και τις παράγκες…

0
Αθλητικό πάρκο Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία από το γήπεδο ποδοσφαίρου στο πάρκο Σταύρος Κώτσης. Το χαλίκι περιμένει από την εποχή του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου να αντικατασταθεί με ταρτάν ώστε να γυμνάζονται με ασφάλεια οι κάτοικοι .

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου συζητήθηκαν οι «παρεμβάσεις» που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Αγ. Παρασκευής «Σταύρος Κώτσης» (π. στρατόπεδο Σπυρούδη).

Το έργο προβλέπει κατασκευή συνθετικού τάπητα (ταρτάν), αντικατάσταση χλοοτάπητα, βελτίωση των υποστηρικτικών εγκαταστάσεων (γραφείο, αποδυτήρια, τουαλέτες) και περίφραξη του χώρου.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς οι διαστάσεις του γηπέδου παραμένουν ίδιες, δηλαδή 45 m x 75 m. «Θα μπορούσαν – είπε- να γίνουν 56 m x 86 m για να υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής επίσημων αγώνων ποδοσφαίρου, αλλά απαιτείται η κοπή 16 αιωνόβιων δέντρων».

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με 600.000 ευρώ από Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» κι αν απαιτηθούν επιπλέον χρήματα θα καλυφθούν από ίδιους πόρους. Όπως υποστήριξε ο Δήμαρχος, «υπήρχε ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου αν άλλαζαν οι προδιαγραφές που περιγράφονται στη μελέτη, την οποία ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Μαρτίου 2019».

Για όσους τώρα δεν θυμούνται ή δεν θέλουν να θυμούνται… η παραχώρηση του συγκεκριμένου στρατοπέδου έγινε λίγο πριν τις εκλογές του 2002 μετά από πιέσεις του τότε δημάρχου Σταύρου Κώτση με την προϋπόθεση ότι στο χώρο θα λειτουργούσαν μόνον πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Ο τ. Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης είχε στο πρόγραμμα του εκτός του μικρού γηπέδου –που θα λειτουργούσε σαν προπονητήριο – για να μην χαλάει το χόρτο του μεγάλου γηπέδου της οδού Νότου – και την δημιουργία ενός ανοιχτού πέτρινου θεάτρου προς αντικατάσταση μιας επικίνδυνης σιδηροκατασκευής που είχε στηθεί μέσα στο δάσος του Υμηττού εκεί που γίνονται τα κούλουμα. Την θέση αυτή του κ.Σιδέρη είχε ένθερμα υποστηρίξει και ο κ.Γκιζιώτης που είχε συμφωνήσει και στη δημιουργία «Στίβου» και λοιπόν αθλητικών εγκαταστάσεων.
Οι δήμαρχοι που διαδέχθηκαν τον κ.Σιδέρη, και συγκεκριμένα ο κ.Γιαννακόπουλος ήταν αντίθετος με το σχεδιασμό αυτό και υπέρ να δοθεί ο χώρος του γηπέδου (καθώς και οι αυλές των σχολείων) σε ιδιώτες – γυμναστές για να μάθουν τα παιδιά μας μπάλα και να βγάζουν και κανένα μεροκάματο οι άνθρωποι… ο δε κ. Ζορμπάς, όπως σε όλα τα θέματα, έτσι και σ΄αυτό, δεν είχε καμία άποψη, αφού του αρκούσε το ότι είχε εκλεγεί δήμαρχος και είχε πλαισιωθεί με συγγενείς και «δικά μας παιδιά».

Ο Γιάννης Σταθόπουλος, παρ΄ότι φαινόταν ότι είχε μια διαφορετική κουλτούρα και ιδιαίτερη άποψη για τον «πολιτισμό»… συνέχισε την «πολιτική» των προκατόχων του, αλλά τουλάχιστον μετέφερε τον θερινό κινηματογράφο στην φυσική του θέση.

Tον «πολιτισμό» όμως τον διατήρησε στα «στρατιωτικά» (τολ) του παλιού στρατοπέδου και αρκέστηκε στα έθιμα του «βουνού και του κάμπου» διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε διάφορες πλατείες της πόλης.

Σήμερα λοιπόν, ο Βασίλης Ζορμπάς, βρήκε μπροστά του έναν «μπελά» που είχε ψηφιστεί με στόχο να φτιαχτεί και δεύτερο γήπεδο για την «ποδοσφαιρομάνα» Αγ. Παρασκευή… τα λεφτά θα τα έδιναν οι «φορολογούμενοι»… τι να κάνει; Αφήνει τις υπηρεσίες να προχωρήσουν το «έργο» για να το εγγράψει και στο προσωπικό του βιογραφικό και σιγά μην κάτσει και χαλάσει την «ζαχαρένια» του με «αναθεωρήσεις» των σχεδιασμών του έργου της διοίκησης Σταθόπουλου…

Η μόνη ελπιδοφόρα νότα, ήταν η άρνηση του επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος βεβαίως έχει ήδη «στοχοποιηθεί» ως πολιτικός που πάει να χαλάσει την «πιάτσα» με «ιδέες» και «σχεδιασμούς»… και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν μέχρι το τέλος της θητείας του θα έχει καταφέρει να συγκρατήσει όλα τα μέλη της σημερινής του παράταξης …

Απάντηση