Δια Χειρός (Σεπτέμβρης)

0

 

 

 

Δια χειρός 

 

 

Δεν ξέρω αν είχατε την ευκαιρία να δείτε την κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Τένεσι Ουίλιαμς «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» με την Κάθριν Χέμπουρν, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Μοντγκόμερι Κλίφτ ή αν παρακολουθήσατε κάποια από τις παραστάσεις του έργου αυτού από ελληνικό θίασο κι αν δεν έχει τύχη σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα να το δείτε σε πρώτη ευκαιρία.

Ξαφνικά λοιπόν το καλοκαίρι που μας πέρασε ο «Σχολιαστής» κατακλύσθηκε από δεκάδες πυκνογραμμένων δακτυλογραφημένων σελίδων υποψηφίου δημάρχου με θέμα το Κληροδότημα «Σιστοβάρη».

Στις επιστολές αυτές, υπήρχε πλήρης ανάλυση της εξέλιξης της πολύκροτης αυτής υπόθεσης, ανάλυση την οποία έχετε διαβάσει από τις σελίδες του «Σχολιαστή», μομφή κατά του δημάρχου κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και της δημοτικής αρχής, εκκλήσεις προς τους δημοτικούς συμβούλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, απαξιωτικές αναφορές προς συμπολίτες μας που υποδεικνύονταν ως «υπαίτιοι», καθώς και το νέο στοιχείο ότι η αρμόδια διευθύντρια των υπηρεσιών του δήμου για την έκδοση αδειών λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σύζυγος του υποψηφίου δημάρχου είχε αρνηθεί να υπογράψει τις άδειες αυτές μη αποδεχόμενη ως δημόσια υπάλληλος την ευθύνη που θα αναλάμβανε με την πράξη της αυτή.

Η γενναία στάση της κ. διευθύντριας όχι μόνο δεν αποτέλεσε την ευκαιρία για το δήμαρχο να βραβεύσει ή να επιβραβεύσει μια υπάλληλο που σε εποχές πλήρους απαξίωσης των θεσμών, σε μια εποχή που το λάδωμα και το φακελάκι αποτελούν την «απαραίτητη προϋπόθεση» για την περαίωση μιας «υπόθεσης», όρθωσε το ανάστημα της και αντέταξε «Ηρωικό πράγματι ΟΧΙ», αλλά έβαλε και τη συγκεκριμένη υπάλληλο στο «στόχαστρο»… 

Στις επιστολές επίσης υπήρχε η μομφή προς τις εφημερίδες ότι δεν δημοσιεύουν τις επιστολές αυτές γιατί «ελέγχονται» από τη διοίκηση του δήμου γεγονός που εμάς ως «Σχολιαστή» μας προκαλεί γέλια.

Επίσης υπήρχε και η «απειλή» έκδοσης εφημερίδας από τον υποψήφιο δήμαρχο, προφανώς για να «λάμψει η αλήθεια» που οι άλλες εφημερίδες αποκρύπτουν.

Λάβαμε επίσης και μια επιστολή από κατοίκους που διαμαρτύρονται για την ηχορύπανση που προκαλούν τα καταστήματα που λειτουργούν στο κληροδότημα προς το δήμο του αείμνηστου Αθανασίου Σιστοβάρη και η οποία θα δημοσιευτεί αυτούσια στο τεύχος Οκτωβρίου.  

Σε ότι αφορά τον υποψήφιο δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα ξαναείναι υποψήφιος αλλά θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στους (προσωρινούς) «σφετεριστές» του κληροδοτήματος, ο «Σχολιαστής» ειλικρινά λυπάται που την εποχή που «γίνονταν όλα αυτά» δεν είχε ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας και δεσμευόμαστε να δημοσιεύσουμε αυτούσια οποιαδήποτε «Σοβαρή» ενέργεια του.

Βλέπετε ο νομοθέτης έχει θεσπίσει όλα εκείνα τα νόμιμα όπλα για την αποφυγή και τιμωρία των παρανομιών και στην περίπτωση του κληροδοτήματος Σιστοβάρη προς το Δήμο τουλάχιστον ο μισός ποινικός κώδικας έχει καταστρατηγηθεί.

Για όποιον λοιπόν θέλει Εμπράκτως να βοηθήσει την πόλη, Ιδού δόξης πεδίον λαμπρό και θα συνεισφέρουμε στην προσπάθεια αυτή  με όλες μας τις δυνάμεις εντός και εκτός δικαστηρίων.

Αυτό που αρνούμαστε να κάνουμε είναι να χρησιμοποιηθούμε ως μοχλός πίεσης για ιδιοτελή συμφέροντα…

 

Κακλαμάνης: Δώστε πρώτα αυτά που χρωστάτε

 

 

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί ο διάλογος για τη διοικητική μεταρρύθμιση αν, όπως διαμήνυσε χθες στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ), δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, δεν τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για τα εκκρεμή οικονομικά προβλήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

 

Αφορμή για το νέο μήνυμα του προέδρου της ΚΕΔΚΕ αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου οι οποίες έγιναν αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και στις οποίες ο υπουργός επισήμανε ότι ο διάλογος με την ΚΕΔΚΕ ως προς τη μελέτη για τη χωροταξία των συνενώσεων ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. 

 

Ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε πως η ΚΕΔΚΕ δεν θα δώσει σε διαβούλευση τις μελέτες που αφορούν το σύνολο της διοικητικής μεταρρύθμισης -αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 30 του μήνα από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, πόσω μάλλον αυτές να αποτελέσουν πεδίο διαλόγου με την κυβέρνηση εάν προηγουμένως «δεν έχουν εκπληρωθεί τα υπεσχημένα», υπενθυμίζοντας: 

 

– την εκταμίευση, μέχρι τέλος Αυγούστου, του ποσού των 250 εκατ. ευρώ προς τους ΟΤΑ. 

 

– την κατάθεση και ψήφιση στα θερινά τμήματα της βουλής της διάταξης για τη μεταφορά των τελών κυκλοφορίας (90%) στους δήμους και 

 

– τη δρομολόγηση της διαδικασίας καταβολής του 1,7 δισ. ευρώ υπό τη μορφή ομολόγων, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση