Δια Χειρός

0

 

Βεβαίως άκουγα και τις ενστάσεις που διατυπώνονταν, αλλά τις θεώρησα σαν μια «γκρίνια» που προκαλεί πάντα η «αντιπολίτευση» όταν βλέπει μια διοίκηση να «κάνει έργο».

Οι πρώτες υποψίες μου γεννήθηκαν όταν είδα ότι η οδός Γιαβάση δεν μονοδρομήθηκε μόνο στο κομμάτι από την πλατεία μέχρι την Αιγαίου Πελάγους αλλά επεκτάθηκε  και μέχρι την Ειρήνης!

Αυτή η επέκταση διευκόλυνε αυτούς που έμπαιναν από την πλατεία και αντί να ανέβουν την Αιγ. Πελάγους προχωρούσαν ευθεία και έβγαιναν στην Ειρήνης για να πάνε προς το φανάρι της Λεωφ. Μεσογείων. Αλλά ποιοι μπορούσαν να μπουν στην Γιαβάση από την πλατεία;  Το λεωφορείο, το οποίο όμως στρίβει αριστερά στην Αιγ. Πελάγους και όσα αυτοκίνητα έμπαιναν από τη λεωφόρο Μεσογείων στην πλατεία.

Τα αυτοκίνητα λοιπόν που μπαίνουν από τη Μεσογείων στην πλατεία για ποιο λόγο να στρίψουν δεξιά για να μπουν στη Γιαβάση; Για βγουν στην Αιγαίου Πελάγους; Μα θα μπορούσαν να έχουν μπει σ΄ αυτήν πριν φτάσουν στο φανάρι της πλατείας! Θα μπορούσε κάποιος που έρχεται στην Αγ. Παρασκευή από  τη Μεσογείων να μπει στην πλατεία, να στρίψει δεξιά να προχωρήσει τη Γιαβάση, να βγει στην Ειρήνης για να ξαναβγεί στη …Μεσογείων; Απίθανο.

Τότε γιατί όλοι όσοι έρχονται από την οδό Πελοποννήσου και πριν τις νέες ρυθμίσεις κατέβαιναν την Ειρήνης, έστριβαν δεξιά στη Γιαβάση και ανέβαιναν ξανά την Αιγ.  Πελάγους για να πάνε σπίτια τους, τώρα για να το κάνουν αυτό πρέπει να κατέβουν μέχρι την μποτιλιαρισμένη Μεσογείων και να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία και το μποτιλιάρισμα για να φτάσουν μέχρι την Αιγαίου Πελάγους; 

Επειδή δεν μπορούσε κανείς να μου δώσει μια λογική απάντηση που να εξηγεί τη αντιδρόμηση της Γιαβάση από την Αιγ. Πελάγους μέχρι την Ειρήνης κι επειδή είναι οι ίδιοι άνθρωποι αυτοί που «αναπλάθουν» την Αγ. Ιωάννου με αυτούς που «αντιδρόμησαν» τη Γιαβάση από Αιγ. Πελάγους μέχρι Ειρήνης, το χαμόγελο της αισιοδοξίας μου αναφορικά με τις «αναπλάσεις» και την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής στην Αγ. Παρασκευή χάθηκε για μια ακόμη φορά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση