Διαμαρτυρία κατοίκου για ελλιπή φωτισμό

0

Επιστολή διαμαρτυρίας δεχθήκαμε από τον κάτοικο της περιοχής Νέα Ζωή κ. Κυριάκο Σάχο με την οποία διαμαρτύρεται για τον ελλιπή φωτισμό της περιοχής και για την απραξία που έχει διαπιστώσει μετά από πέντε χρόνια, αφού κατέθεσε αντίστοιχη επιστολή το 2014 στο Δήμο.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Είμαι κάτοικος στην περιοχή της Νέας Ζωής στην Αγία Παρασκευή. Θέλω με την παρούσα επιστολή να εκφράσω τα παράπονά μου, αλλά και παράπονα γειτόνων της περιοχής μας για τον ανεπαρκέστατο ως ανύπαρκτο φωτισμό των δρόμων. Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι οδοί Επτανήσου, Ηπείρου, Σιώκου, 28ης Οκτωβρίου, Ειρήνης, Αιγαίου Πελάγους, Μακεδονίας, Πελοποννήσου και πολλοί άλλοι, φωτίζονται με πολύ αραιά τοποθετημένους στύλους, παλιές λάμπες χαμηλού φωτισμού, ή καμένες και όσες φωτίζουν, είναι κρυμμένες ανάμεσα στα δένδρα που μειώνουν ακόμα περισσότερο τον φωτισμό την νύχτα.
Συνέπεια αυτών είναι ότι οι δρόμοι είναι μισοσκότεινοι, επικίνδυνοι και προσελκύουν κάθε λογής παράνομο. Έχουν συμβεί πολλές διαρρήξεις στην περιοχή και λόγω της ανεπαρκούς φύλαξης και περίπολων από την αστυνομία. Στην πολυκατοικία μας έχουν κάνει διάρρηξη 3 φόρες. Και ακριβώς απέναντι το ίδιο. Και στο δρόμο μας, έχουν επιτεθεί για να κλέψουν τσάντα… Μόλις νυχτώσει, αποφεύγουν οι περισσότεροι πολίτες να περπατούν στους σκοτεινούς δρόμους. Πολλοί έχουν κάνει παράπονα, αλλά δεν έχουν εισακουσθεί. Πολλοί δήμοι, διαπιστώνω ότι φωτίζονται πολύ καλά με δυνατές λάμπες χαμηλής κατανάλωσης LED, κρεμασμένες στο ΜΕΣΟ της οδού, ώστε να φωτίζονται ομοιόμορφα και οι κάτοικοι να περπατούν το βράδυ με ασφάλεια.
Έχω υποβάλλει επιστολή στο Δήμο Αγίας Παρασκευής για τοποθέτηση λάμπας σε υπάρχοντα στυλό σε πολύ σκοτεινό σημείο του δρόμου μας, με αριθμό πρωτόκολλου 20260 και ημερομηνία 29-5-2014 στη δ/νση περιβάλλοντος, αλλά μετά από σχεδόν 5 χρόνια (!) δεν έχει γίνει τίποτα, δεν έχω λάβει καμία απάντηση και το αίτημα μου έχει αγνοηθεί πλήρως…
Καλώ για μια ακόμα αφορά τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί με το θέμα του ανεπαρκούς φωτισμού στην περιοχή μας, (γιατί βλέπω ότι έχουν γίνει έργα μονό στο Κοντόπευκο), γιατί και εμείς είμαστε κάτοικοι Αγίας Παρασκευής, και πληρώνουμε δημοτικούς φόρους και τέλη για να έχουμε μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής και ασφάλεια.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.