Δήμαρχε έχεις εκλεγέι για να προασπίζεις το συμφέρον των Δημοτών ή του Σαμουρέλη;

0

Απαγορεύτηκε η Μουσική στα μαγαζιά που λειτουργούν στο κτήμα «Σιστοβάρη»!

 

 

Την αγανάκτηση τους μεταφέρουν μέσα από τις σελίδες του «Σχολιαστή» οι δεκάδες κάτοικοι που υποφέρουν από την ηχητική ρύπανση που προκαλούν τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα στο κτήμα «Σιστοβάρη».

Οι κάτοικοι απαιτούν σε μια εποχή υπερέντασης και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής κατά τη διάρκεια της παραγωγικής ημέρας, να είναι σεβαστό το δικαίωμα τους ν΄ αναπαύονται τη νύχτα και ζητούν τα από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας και κυρίως από το Δήμο…να τους  προστατεύσουν από την όχληση των δραστηριοτήτων της «Νύχτας».

Οι κάτοικοι διεκδίκησαν και κέρδισαν τα δικαιώματα τους μετά από προσφυγές στο συνήγορο του Πολίτη, παραστάσεις και διαμαρτυρίες στο Δήμο, καταγγελίες στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα, στο 100 και αιτήσεις για ηχομέτρηση του θορύβου από την υγειονομική υπηρεσία της Νομαρχίας.

Οι κάτοικοι οι οποίοι περιμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που τους δικαιώνει, πέτυχαν ήδη την άρνηση επαναχορήγησης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από την Υπηρεσία Υγιεινής της Νομαρχίας, η οποία μετά από αιφνίδιο έλεγχο διαπίστωσε και βεβαίωσε την ύπαρξη υγειονομικών προβλημάτων από τη λειτουργία των καταστημάτων και με το υπ΄ αριθμ. Πρωτ. 64 / 22 Φεβρουαρίου 2010 που απέστειλε στο Δήμο μας , τον «πληροφορεί» ότι η υπάρχουσα άδεια η οποία έχει λήξει στις 31-12-2009 και βεβαίως έχει λήξη, ότι ΔΕΝ μπορεί να επαναχορηγηθεί για το 2010 ενώ ταυτόχρονα η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε και στην «Λ.Σαμουρέλης και Σια Ε.Π.Ε» η οποία θα πρέπει να φροντίσει άμεσα για την απομάκρυνση των ορχηστρών από το κατάστημα γιατί σε ενάντια περίπτωση θα κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία επιβολής ποινικών και διοικητικών κυρώσεων.

Τέλος οι κάτοικοι ευχαριστούν τον νυν Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος για την ανταπόκριση του στις καταγγελίες τους και περιμένουν να δείξει ο Δήμαρχος και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής την ίδια υπευθυνότητα ώστε να βρουν την ησυχία τους κατά της νυχτερινές ώρες οι εργαζόμενοι, οι υπερήλικες, οι ασθενείς και οι μικροί μαθητές της περιοχής. 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απάντηση