Τι είναι η «Μη ιοντίζουσα ακτινοβολία»; Και ποιες είναι οι ενέργειες του Δήμου;   

0
Δημόκριτο
Δημόκριτος Αγία Παρασκευή

Από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, εκδόθηκε Δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρεται ότι την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς επισκέφτηκε το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και συναντήθηκε με διάφορους διευθυντές του.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, στο πώς μπορούν να υλοποιηθούν από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας με  σκοπό να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα.

Στην συνέχεια στο δελτίο τύπου γίνεται λόγος για  συνάντηση του Συμβούλου του Δήμαρχου σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ακτινοβολιών Αθανασίου Μπαλάσκα με τον Προϊστάμενο του Γραφείου μη «Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών»  Ευθύμιο Καραμπέτσο, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες που έχουν γίνει και αφορούν σε θέματα ενημέρωσης και προστασίας του κοινού από την μη ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Σημ. Σχολιαστή.

Είναι προφανές ότι ΔΕΝ είναι γνωστό σε όλους 1) Το «Τι» είναι η «Μη ιοντίζουσα ακτινοβολία», 2) Από «Που» προέρχεται, 3) Από «Τι» πρέπει να προστατευτεί το «κοινό» (όλοι εμείς δηλαδή) και  τέλος «Τι» αφορούν οι «Ενέργειες  Δήμου – Δημόκριτου»  προκειμένου, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου, να «προστατευτεί το κοινό»!

Δεν είναι δυνατόν η διοίκηση του Δήμου να εκδίδει δελτία τύπου που μιλούν  για  «προστασία του κοινού» και «ενέργειες που πρέπει να συντονιστούν»! και να σπέρνει πανικό  αντί του να ενημερώνει υπεύθυνα και κατανοητά.

Επίσης τα δελτία τύπου θα πρέπει να γράφονται σε έντυπα του Δήμου και όχι «σ΄ένα χαρτί» κι αυτό γιατί τα δελτία τύπου αναδημοσιεύονται και  η μόνη διαβεβαίωση ότι τα αναγραφόμενα είναι πράγματι «Ανακοινώσεις του Δήμου» κι όχι το «παραλήρημα» κάποιου κακόβουλου, είναι το έντυπο που αποστέλλεται.

Απάντηση